Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb dona olorant roba neta treta de la rentadora i cercle groc amb pot de vidre d'aigua de roses

Les àvies el coneixen: el truc perquè els teus llençols es mantinguin perfumats

Si vols canviar l'olor i l'aroma dels teus llençols, no et perdis aquest remei casolà de les nostres àvies

Si vols que els teus llençols mantinguin una aroma fresca i agradable per més temps sense recórrer a productes químics, hi ha un truc que les àvies han conegut durant anys i que és summament senzill de realitzar. Només necessitaràs un ingredient per aconseguir-ho.

Rentar la roba és una tasca quotidiana que de vegades pot resultar avorrida o tediosa. Tot i això, és molt important per mantenir la nostra higiene personal i la de la nostra llar. A més a més, si hi afegim un toc de perfum, podem aconseguir que la nostra roba ens transmeti sensacions agradables i positives.

I és que hi ha un producte totalment natural que ens pot ajudar a aconseguir-ho: l'aigua de roses, que s'obté en destil·lar els pètals d'aquesta flor. Té múltiples beneficis per a la pell, els cabells i la salut, però també per a la roba. Pren nota d'aquest supertruc!

Com fer servir l'aigua de roses per a la roba?

Per fer servir l'aigua de roses per a la roba només heu de seguir aquests passos:

  1. Afegeix unes gotes d'aigua de roses a l'aigua destil·lada que fas servir per planxar. La proporció recomanada és una tapeta d'aigua de roses per cada dos gots d'aigua destil·lada.No utilitzis més quantitat perquè podria deixar taques o fer malbé la planxa.
  2. Agiteu bé la barreja i aboqueu-la al dipòsit de la planxa. Planxa la roba com de costum, prement el botó de vapor quan sigui necessari.

El vapor de l'aigua de roses impregnarà la roba amb una aroma delicada i duradora. D'aquesta manera, pots gaudir de l'olor de roses a la roba, especialment als llençols, les tovalloles i les camises.

Quins beneficis té l'aigua de roses per a la roba?

L'aigua de roses no només serveix per perfumar la roba, sinó que també té altres beneficis. Per exemple, és capaç d'eliminar les males olors causades per la suor, el fum o la humitat. També desinfecta la roba i preveu l'aparició de bacteris, fongs o àcars.

És ideal per suavitzar la roba, alhora que evita que s'arrugui massa. I, com podeu imaginar, és molt útil a l'hora de refrescar la roba, donant-li un agradable toc relaxant.

Precaucions i consells a tenir en compte

Perquè el truc de l'aigua de roses funcioni bé i no faci malbé la roba ni la planxa, has de tenir en compte algunes precaucions. És recomanable triar una aigua de roses el més natural possible, sense additius ni conservants que puguin deixar residus a la planxa o a la roba. Pots comprar-la a herbolaris, farmàcies o botigues especialitzades.

No facis servir altres productes que puguin alterar l'aroma o la qualitat de l'aigua de roses, com perfums, suavitzants o detergents. Neteja la planxa amb freqüència per evitar l'acumulació de calç o brutícia al dipòsit. Encara que pots fer servir vinagre calent amb sal per fregar la sola amb una esponja o un drap.

A més a més, s'aconsella conservar l'aigua de roses a un lloc fresc i fosc, allunyat de fonts de calor o llum directa. Així mantindrà millor les seves propietats i aroma.Proveu aquest truc de les àvies i veureu la diferència. Et sentiràs com a un jardí de roses!