Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una taca de suor a l'aixella i una noia atabalada tocant-se la cara

Adeu a les taques grogues a les aixelles: el truc casolà per recuperar el blanc

Només necessitaràs alguns ingredients naturals

Amb la calor pròpia d'aquesta època de l'any, és molt habitual observar com les típiques taques de suor comencen a ser visibles. De fet, les més comunes solen ser aquelles que estan en zones on hi ha una concentració més gran d'aquesta, com per exemple les aixelles.

Però no et preocupis, perquè si ets una persona que sol suar i li preocupa aquest tema, avui portem una solució. Així, podràs oblidar-te'n amb un senzill truc que, a més a més, és molt efectiu. Per això, només necessitaràs alguns ingredients naturals.

Oblida't de les taques grogues amb un truc natural, fàcil i ràpid

A la roba, al coixí o fins i tot als llençols. És igual on estiguin localitzades, les taques de suor poden aparèixer en qualsevol teixit que tingui contacte amb la nostra pell. Ara bé, tots tenim clar que és una cosa ben desagradable i molesta.

Perquè siguem sincers, no hi ha res més incòmode que veure una taca groga a la nostra brusa o samarreta preferida. Però això s'acabarà, perquè amb el remei que t'explicarem a continuació podràs tornar a lluir les teves peces com mai.

Muntatge d'una rentadora de fons amb diverses peces de roba de llana, amb lluentons i jaquetes
No hi ha res com veure la roba impecable | Getty Images, Pexels, ShotPrime

Per oblidar-te d'aquestes taques, hi ha una manera molt ràpida i efectiva d'eliminar-les. Només hauràs de tenir a mà alguns ingredients, que són els següents: bicarbonat de sodi, vinagre i llimona. Així és, tal com estàs llegint.

Això sí, ves amb compte a l'hora de barrejar-los, ja que cadascun està indicat per tractar una cosa en concret. Per començar, parlarem de la manera més fàcil i ràpida d'eliminar les taques grogues a les aixelles de la roba blanca, i serà gràcies al bicarbonat.

El truc consisteix a barrejar quatre culleradetes de bicarbonat en un quart de tassa d'aigua. Quan facis aquest pas, aplica la barreja directament a la taca i frega amb un raspall de dents la zona a tractar. El bicarbonat és una substància molt efectiva per estovar la brutícia, per tant, notaràs de seguida la seva eficàcia.

Tot i això, si el que vols és blanquejar encara més les teves peces, hauràs de barrejar aquest producte amb llimona. Aquesta potent barreja és ideal per eliminar les taques d'aquelles peces que siguin blanques, ja que recordem que són les més difícils de tractar.

Per això, haurem de barrejar quatre culleradetes també de bicarbonat, però aquesta vegada canviarem l'aigua pel suc de llimona. Aplicarem la barreja sobre la taca, la deixarem actuar una hora i després la rentarem a la rentadora.

Però, si el que busques és treure les taques de desodorant, hauràs de recórrer al vinagre. I és que la combinació de bicarbonat amb vinagre és la forma més efectiva d'aconseguir-ho, i per això hauràs de crear una mena de pasta.

Muntatge d´un pot amb bicarbonat i una rodona amb vinagre
La barreja d'aquests productes aconsegueix eliminar les taques de desodorant | Getty Images

Per crear aquesta pasta cal barrejar tots dos productes. D'aquesta manera, un cop aplicada sobre la zona tacada (la qual hauràs d'humitejar prèviament) podràs comprovar com la taca desapareix. Però compte, hauràs de deixar que la pasta s'assequi i després rentar la peça com ho faries habitualment.

Per què es produeixen aquestes taques?

Molta gent es pregunta l'origen d'aquesta mena de taques grogues, i la gran majoria no saben el perquè. Tot i això, la sudoració és un procés natural i necessari per a la nostra salut, encara que de vegades resulti desagradable o incòmode.

Tot i això, la producció d'aquest tipus de taques grogues té una explicació. Sí, perquè, encara que la sudoració en si és transparent, quan la suor acaba a la roba i s'asseca, les substàncies que se'n desprenen deixen un residu.

D'aquesta manera, la sal, les proteïnes i el greix que surt a través de la nostra suor (a més d'altres substàncies) queden impregnades a les nostres peces. Quan es produeix aquesta barreja, es dona lloc a la formació d'aquestes taques que normalment solen ser grogues.