Persona omplint un got de llet

Advertiment de l'OCU: aquestes són les 5 pitjors marques de llet de tot Espanya

Un total de 78 marques han format part de l'estudi

Hi ha productes bàsics dels quals no podem prescindir tan fàcilment, ja que no només formen part de la nostra alimentació, sinó també de l'elaboració de diferents receptes. Entre ells hi ha la llet. El fet que sigui un producte bàsic fa que no ens plantegem si realment el comprarem o no depenent del preu.

Sí que és cert que en aquest cas hem pogut comprovar com el govern d'Espanya n'ha eliminat l'IVA. Tanmateix, això no treu perquè tingui un preu que de vegades hàgim de mirar per veure quina marca ens surt més rendible. Ara bé, el que ens ha d'importar sempre és la qualitat de la llet que comprem.

En aquest sentit, és important que tinguem en compte que no totes les llets són iguals. Així ho ha demostrat l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) a l'últim estudi que ha publicat. Hi han analitzat la qualitat de 38 varietats diferents per poder concloure quina és la millor.

Sí que és veritat que les persones darrere l'estudi han arribat a la conclusió que totes són de bona qualitat. En aquest cas, s'han decantat per unes opcions o unes altres depenent d'altres aspectes. Concretament, han tingut en compte el processament o la degustació.

Secció de fruites i verdures d´una botiga Family Cash
L'estudi de l'OCU recull les millors i pitjors marques de llet del mercat espanyol. | Family Cash

La llet de Mercadona és la millor valorada

Si donem una ullada a la part alta de la classificació, podrem veure que Mercadona és la cadena que lidera la llista. En concret, ho fa amb la llet semidesnatada que ven sota la seva marca Hacendado. Aquesta ha aconseguit una puntuació de 78 punts sobre 10. La pots aconseguir per un preu de 0,90 € en un bric d'1 litre.

Aquesta llet està fabricada per l'empresa de Lugo Naturleite, que pertany al Grup Covap. Des de fa quatre anys està especialitzada en la fabricació i comercialització de productes lactis, ja que va aconseguir la branca d'activitat que abans tenia Leche Celta.

No cal restar molts punts per trobar les següents marques de llet semidesnatada millor valorades per l'OCU. Només dos punts per sota hi trobem la llet de El Buen Pastor, que es pot trobar a El Corte Inglés o a Carrefour per 0,99 €. El tercer lloc, amb 75 punts, l'ocupa Clesa Bienatur que està disponible a Alcampo o a El Corte Inglés per 0,75 €.

Altres marques de llet que també reben una bona valoració són Llet Nostra, que té 71 punts. Aquesta està elaborada per cooperatives catalanes. Després, hi ha un triple empat a 70 punts amb les marques Beyena, Leche Pascual i Alipende, la marca dels supermercats Ahorramas.

Muntatge amb els carrets de Mercadona de fons i un bric de llet semidesnatada de la marca Hacendado
La llet semidesnatada de Mercadona ocupa la primera posició al llistat de l'OCU. | España Diario TIPS

Aquestes són les marques de llet amb la pitjor puntuació

De totes les marques de llet semidesnatada que s'han analitzat per fer aquest estudi, només n'hi ha una que no arriba a l'aprovat. Per això mateix, l'OCU no ha dubtat a donar-li una puntuació baixa i revelar la raó per la qual ha obtingut aquest resultat.

Estem parlant de la llet que comercialitza Alcampo sota la seva marca blanca Auchan. El seu suspens crida l'atenció perquè ha aconseguit únicament 44 punts sobre 100. Si escau, aquesta valoració negativa és provocada per una mala qualitat en el processat. Per això, és la menys recomanada per al seu consum.

Amb 53 punts sobre 100, pràcticament un aprovat just, tenim tres llets que han empatat. La primera és Gaza semidesnatada. Aquesta és considerada de qualitat mitjana, però amb una mala valoració en degustació i qualitat del processat. Les altres dues són Xoia i Supersol semidesnatades.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!