Muntatge amb una persona posant gasolina al cotxe i un cercle amb una mà subjectant diversos bitllets d'euro

El truc «cutre» per estalviar a les benzineres: fes-ho a Repsol, Cepsa, Galp i BP

Cada vegada es veu més a les estacions de servei del país

Els conductors tenen molts mètodes per a estalviar en combustible. No obstant això, hi ha un truc que pot resultar una mica «cutre», però que cada vegada s'utilitza més en les estacions de servei. A qualsevol benzinera RepsolCepsa, BP o Galp et funcionarà.

Fins ara, l'habitual era proveir les low cost, adoptar tècniques de conducció eficients o sumar-se als programes de fidelització. Fèiem de tot per pagar el mínim possible en omplir el dipòsit. I més en aquesta època de l'any, quan els preus es tornen a disparar aprofitant l'estiu.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

És habitual que durant els mesos de juliol i agost s'incrementi el consum en carburants a causa del nombre més gran de desplaçaments. Això, les companyies ho aprofiten per elevar les tarifes. Després d'un període d'estabilització, tornen a estar pels núvols.

La gasolina de 95 ja ronda l'1,65 euros per litre, mentre que el dièsel arriba als 1,50 euros. Amb aquests preus, fa uns quants mesos el Govern es va veure obligat a activar la bonificació dels 20 cèntims per litre. Però per a desgràcia de la majoria de conductors, aquesta mesura ja no es preveu reactivar-la.

Per tant, l'única solució que ens queda passa per ser més eficients a la conducció i aprofitar les promocions de les benzineres. També realitzar els proveïments en alguna de les estacions low cost que trobem pel país, que ja representen la meitat del total. Si fos així, l'estalvi s'elevaria fins al 20% en benzina o gasoil, apunten des del portal El debate.

Muntatge amb una imatge d'una benzinera i un cercle amb una mà subjectant un sortidor repostant un cotxe
Aprofita al màxim el producte acumulat que quedi a la mànega | 89Stocker, Getty Images Pro

Expliquen que si durant unes vacances s'omple el dipòsit cinc vegades, això ens permetrà obtenir una rebaixa de 80 euros. Una quantitat considerable si es valora l'alt preu que presenten els carburants en aquests moments.

Aprofitar les restes que queden a la mànega

Tot i això, en aquesta web incideixen en un vell truc que pot ser conegut sobretot pels benziners i professionals del transport. Consisteix a escórrer bé les mànegues cada vegada que repostem.

Assenyalen que fa anys els empleats de les estacions de servei i els conductors dels camions cisterna disposaven del carburant acumulat a les mànegues dels sortidors. D'aquesta manera, l'operari de la benzinera treia partit de l'acumulat que quedava a les mànegues després de cada proveïment. Abocava aquestes restes a garrafes i després podria aprofitar la quantitat acumulada per a posteriors usos.

Els camions eren els que deixaven una acumulació més gran en emprar mànegues més gruixudes en l'ompliment dels seus dipòsits. No obstant això, les petrolieries asseguren que ara computen el carburant acumulat.

Per tant, la propera vegada que vagis a l'estació de servei a proveir no t'oblidis d'escórrer bé la mànega. Suposa una acció molt senzilla de realitzar i que, a sobre, et pot suposar un petit estalvi que fins ara passava desapercebut. Això sí, és una mesura que et pot fer semblar garrepa.

Muntatge amb diversos cotxes aparcats en bateria i una mà subjectant un sortidor d'una benzinera
Utilitzant diferents mètodes podràs estalviar fins a un 20% en carburant | Getty Images, Sorapong's Images

Consells perquè no es dispari el consum de benzina a l'estiu

Molta gent es desplaçarà a les destinacions de vacances amb cotxe. Solen tractar-se de trajectes força llargs, que es prolongaran durant diverses hores. Per tant, el més probable és que pel camí calgui fer alguna parada a la benzinera.

Un dels elements que incrementa més el consum del vehicle és l'aire condicionat. Si no et queda més remei fes-ne ús, però potser t'hauries de replantejar la possibilitat de viatjar a hores menys caloroses.

També, la sobrecàrrega d'equipatge eleva la despesa, viatjar amb quilos de més i l'ús de la baca a la part superior. Fes tot el possible per aprofitar millor l'espai del maleter.

Finalment, no dubtis a revisar la pressió dels pneumàtics. Quan estigui massa baixa incrementa de manera important la resistència de rodament, disparant els consums.