Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona maneja un mòbil, i als cercles, els logos d'Orange i Másmóvil

Avís d'Orange i MásMóvil a tots després de donar la gran sorpresa en els darrers dies

Orange es converteix, amb l'adquisició de MásMóvil, en l'empresa de telecomunicacions més important del nostre país

El sector de la telefonia a Espanya ha experimentat un canvi significatiu amb la fusió de dos gegants del sector: Orange i MásMóvil. Aquesta unió ha donat lloc a Masorange, nova companyia que promet transformar l'experiència dels clients. En aquest sentit, és important conèixer com afectarà tot això als clients de les dues companyies.

Muntatge amb el logo d'Orange i una persona amb un mòbil a la mà de fons
Els clients d'Orange no notaran grans canvis a curt termini | Getty Images

Què implica la fusió d'Orange i MásMóvil?

La fusió d'Orange i Másmóvil crea l'operador més gran de telecomunicacions a Espanya, superant fins i tot a Movistar en nombre de clients. Amb aquest moviment, Masorange no sols busca consolidar la seva posició al mercat, sinó també millorar la seva capacitat d'inversió i innovació.

Canvis per als clients

1. Integració de serveis: Els usuaris d'Orange i MásMóvil podran accedir a una gamma més àmplia de serveis. S'espera que la fusió faciliti la integració d'ofertes combinades, com ara plans de telefonia, internet i televisió. Els clients tindran la possibilitat d'accedir a més opcions de serveis i dispositius sota un mateix proveïdor.

2. Millora en la cobertura i la qualitat: La fusió permetrà a Masorange aprofitar les infraestructures d'ambdues companyies, millorant la cobertura i la qualitat del servei. Això és especialment important en àrees rurals o de difícil accés, on la combinació de xarxes podria oferir una millor connectivitat.

3. Canvis a les tarifes: Un dels aspectes més esperats és com afectarà la fusió a les tarifes. Tot i que no s'han anunciat augments significatius de preus, la consolidació de serveis i l'eliminació potencial d'ofertes duplicades podrien portar a canvis en els plans actuals. Tot i això, a curt termini no es preveuen grans variacions.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una botiga Orange i al capdavant un ventall de bitllets d'euro
Aquesta unió reforçarà la posició de la marca francesa al mercat espanyol | Europa Press, DAPA Images

Conseqüències per al mercat de la telefonia mòbil

Aquest acord entre les dues empreses de telefonia també tindrà una rellevant repercussió sobre el mercat de la telefonia.

1. Major competència: Masorange es converteix en un competidor formidable al mercat, la qual cosa podria pressionar a altres operadors a millorar les seves ofertes i serveis. Això podria resultar beneficiós per als consumidors en termes d'opcions i preus.

2. Innovació i desenvolupament: Amb més recursos combinats, Masorange té la capacitat d'invertir en noves tecnologies i millorar els seus serveis. Això inclou l'expansió de la xarxa 5G i la incorporació de serveis avançats, com l'Internet de les Coses (IoT) i solucions de llar intel·ligent.

3. Possible impacte a l'ocupació: Com en qualsevol gran fusió, hi ha preocupacions sobre l'impacte a l'ocupació. La racionalització d'operacions i l'eliminació de duplicitats poden conduir a la reducció de personal en certes àrees.

Una dona amb cara de sorpresa en primer pla, i al fons una botiga d'Orange
Amb el temps es podrien donar importants millores als serveis | Koldunov de Getty Images, Europa Press

Què esperar a curt i llarg termini?

A curt termini, els clients actuals d'Orange i MásMóvil probablement no vegin canvis dràstics en els seus serveis o tarifes. Els processos d'integració solen prendre temps, i les companyies solen mantenir les operacions existents mentre alineen els sistemes i les ofertes.

A llarg termini, els usuaris poden esperar una experiència més integrada i potencialment més beneficiosa, amb accés a una gamma més àmplia de serveis i millores tecnològiques. La fusió també podria resultar en noves oportunitats de mercat i la possibilitat que Masorange es converteixi en un líder en innovació dins del sector.