Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona porta una ampolla d'aigua en un dia assolellat, i al cercle, un mòbil

Els experts ho tenen clar: com has de protegir el mòbil de la calor de l'estiu

El sobreescalfament d'aquest tipus de dispositius afectarà el seu rendiment, però també farà malbé els components

L'estiu comporta dies assolellats i altes temperatures, i mentre gaudim del bon clima, és crucial recordar que el nostre telèfon mòbil també pot patir les conseqüències de la calor extrema.

El sobreescalfament no només afecta el rendiment del dispositiu, sinó que pot danyar la bateria i altres components interns. Per mantenir el teu mòbil segur i en condicions òptimes durant l'estiu, aquí t'oferim alguns consells clau.

Com afecta la calor al telèfon mòbil?

La calor extrema pot ser devastadora pel teu mòbil. Els telèfons estan dissenyats per funcionar dins un rang de temperatura específic, generalment entre 0 i 35 graus. Quan la temperatura supera aquest rang, els components interns es poden escalfar massa, cosa que pot causar:

  • Deteriorament de la bateria: La calor accelera la degradació de les bateries d'ions de liti, reduint la seva capacitat i la vida útil.
  • Danys a la pantalla: Les pantalles tàctils es poden tornar menys sensibles i, en alguns casos, poden presentar problemes de visualització.
  • Acompliment lent: El sobreescalfament pot fer que el processador del mòbil en disminueixi el rendiment per evitar danys.
Muntatge amb un telèfon mòbil i una piscina de fons
Exposar el nostre telèfon a altes temperatures pot ser força complicat | Getty Images, Pexels

Consells per protegir el mòbil de la calor

Perquè el telèfon mòbil no es vegi afectat per la calor, cal que tinguis en compte els següents aspectes:

  • Evita l'exposició directa al sol: Mantingues el teu telèfon allunyat de la llum solar directa. Deixar el mòbil en un cotxe calent o sobre una taula al sol pot fer que la temperatura s'elevi ràpidament. Si estàs a l'aire lliure, guarda'l en una bossa o en un lloc ombreig.
  • Desactiva funcions innecessàries: Les aplicacions i funcions que consumeixen molta energia, com el GPS, el Bluetooth o la navegació intensiva per internet, poden fer que el telèfon s'escalfi encara més. Desactiva aquestes funcions quan no les necessitis per reduir la càrrega sobre el processador.
  • Compte amb les càrregues ràpides: La càrrega ràpida pot augmentar la temperatura de la bateria. Sempre que sigui possible, opta per la càrrega normal. A més, evita carregar el teu mòbil en llocs calorosos.
  • Usa fundes adequades: Algunes fundes, especialment les gruixudes o de materials que no dissipen la calor, poden atrapar la calor. Considera fer servir fundes més lleugeres o dissenyades per a la dissipació de calor durant l'estiu.
  • Apaga el mòbil ocasionalment: Si notes que el teu mòbil està molt calent, dona-li un respir. Apagar-lo durant uns minuts pot ajudar a que la temperatura baixi a nivells segurs. També pots reiniciar-lo per tancar aplicacions que poden estar funcionant en segon pla i contribuint a l'escalfament.
  • Evita l'ús intensiu durant les hores més caloroses: Intenta limitar l'ús del mòbil durant les hores de més calor. Si l'has de fer servir, fes-ho en intervals curts i evita tasques que exigeixin molt del dispositiu, com veure vídeos en alta definició o jugar jocs amb gràfics intensius.
Muntatge d´un telèfon mòbil i una noia dient que no amb el dit
Procura que el mòbil no es vegi exposat a temperatures excessivament altes | Frank Vex

Seguint aquests consells, pots assegurar-te que el teu telèfon mòbil estigui protegit contra els efectes adversos de la calor de l'estiu. Recorda, una mica de precaució pot perllongar la vida útil del teu dispositiu i mantenir-lo funcionant de manera òptima, sense importar com siguin d'altes les temperatures.