Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´unes verdures en un supermercat, al costat d´una altra imatge d´un logo d´Alcampo, i una tercera imatge d´una dona sorpresa

Alcampo passa del Marroc: la verdura de qualitat que no para de comprar a Espanya

Alcampo calcula ja una pujada de fins a un 10% en l'adquisició d'espàrrecs per a aquest any 2024 a Espanya

Alcampo es posiciona com una de les principals distribuïdores d'espàrrecs andalusos a Espanya i al món. Actualment, distribueix 260 tones, que surten des de Granada.

Durant l'any passat, Alcampo va comptar amb fins a 675 proveïdors andalusos d'espàrrecs, malgrat la mala climatologia. Aquest any, s'espera que els números elevats se superin encara més.

Alcampo afirma que l'adquisició d'espàrrecs andalusos augmentarà el 2024

En total, al nostre país es conreen unes 700 hectàrees d'espàrrecs. En concret, són les províncies de Granada, Còrdova, Sevilla i Càceres, on se'n concentra la producció.

Alcampo va comprar 85.182 quilos d'aquest vegetal durant el 2023 passat. Aquest any preveu augmentar la seva aposta i adquirir un 10% més respecte a l'any passat. En concret, a Granada (80%) i Còrdova (20%).

Així ho va confirmar la responsable de Comunicació i Relacions Externes d'Alcampo, María José Rebollo. Que també va parlar de 81 milions d'euros en compres a proveïdors andalusos durant el 2023.

Imatge de fons d´un manat d´espàrrecs sense tallar i crus i una altra imatge d´un plat de salmó amb espàrrecs cuinat
Els espàrrecs són un bon acompanyant per a infinitat de plats | Timolina, Getty Images

Durant una roda de premsa el dia 12 d'abril passat, la comunicació d'Alcampo va concloure que el 2023 no va ser un bon any. Els motius van ser climatològics i, per això, aquest any s'observa una millora potencial.

Així doncs, en un escenari en què cada vegada més ens trobem als supermercats amb productes provinents d'altres països, especialment el Marroc, Alcampo aposta pel nacional.

Alcampo dona suport a una agricultura sostenible com a distribuïdora d'espàrrecs

Una part de la producció amb què Alcampo compta per a la seva distribució d'espàrrecs es produeix sota una iniciativa anomenada "Cultivem el que és bo".

Aquesta iniciativa parteix de l'explicació al detall del pas a pas de la producció. Des que s'ara la terra i se sembra, passant per tota la feina de mesos, i fins que els espàrrecs, en aquest cas, arriben a la taula.

La finalitat és disminuir al màxim possible l'ús de químics a la producció agrícola, assegurant-ne la sostenibilitat. Així, es confirma que la qualitat dels espàrrecs és més elevada que la de la mitjana.

En total, Alcampo va comprar un total de 90 productors englobats dins d'aquesta iniciativa, un 92% dels quals eren espanyols. Fins a 30.500 quilos en total.

I no només podem parlar d'espàrrecs, ja que Alcampo comercialitza fins a 270 productes procedents d´aquest programa. Ho fa sota marca pròpia i pretén continuar fent-ho, amb més força, el 2024.