Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una taula amb diversos tipus de formatges tallats, amb una altra imatge del certamen World Cheese Award 2023 i una imatge d'una medalla

El millor formatge del món és espanyol, de sabor inigualable i no surt gaire car

Si et vols donar un caprici, pots aconseguir aquest formatge manxec a través del web de la formatgeria que l'elabora

El formatge és un dels aliments preferits per tots gràcies al seu sabor i la seva textura. Ric en proteïnes, així com en greixos, és un bon ingredient per incloure a la nostra dieta. Molt més si te la qualificació del millor del món.

En aquesta ocasió, un formatge curat d'ovella espanyol (i manxec) ha aconseguit ser guardonat als World Cheese Awards de Noruega amb la medalla “Supergold”, la màxima condecoració del certamen. I provar-lo és molt més senzill del que creus.

Adiano: el formatge d'Espanya qualificat com el millor del món

El formatge curat d'ovella que ha aconseguit posicionar-se com a favorit és de la marca Adiano i destaca per ser artesà i 100% natural. S'ha guanyat el primer lloc després de competir amb més de 4.000 exemplars de 40 països diferents.

Elaborat amb llet d'ovella crua i sense pasteuritzar, per fer-ho no se li afegeixen additius ni conservants. A més, la seva escorça també és comestible en ser natural del tot.

Pel que fa a la llet amb què es fa, es transporta des de la sala de munyida de la granja fins a la formatgeria a través d'una canonada. D'aquesta manera, es preserven les qualitats organolèptiques i nutricionals d'aquest formatge.

Adiano va néixer per ser la millor formatgeria artesanal

Adiano és una formatgeria artesanal que va néixer el 2021. El seu propòsit va ser crear els millors formatges de tot el món. Ara, això ha quedat palès a través dels reconeixements obtinguts, sent el més guardonat del certamen.

Una altra de les coses que criden l'atenció d'Adiano és el compromís amb el medi ambient i els animals. El 2021 va ser la primera formatgeria d'Espanya a obtenir el certificat de benestar animal.

El 2023, van renovar aquest certificat i van obtenir la primera medalla “Llibertat Premium” de la certificació. Va ser així després d'excedir tots els estàndards que els auditors exigien.

Quant costa el millor formatge

Aquest formatge manxec de la marca Adiano es pot aconseguir en línia a la seva pròpia pàgina web. Allà expliquen que és un formatge que destaca pel sabor, la textura i, com no podia ser d'una altra manera, per la seva elaboració responsable.

La marca, 100% sostenible, ofereix aquest formatge guarit per 31 euros el quilo. A més, Adiano també comercialitza formatge semicurat per 27 euros el quilo i formatge vell per 36 euros el quilo en el seu comerç en línia.