Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una peixateria amb una altra imatge en primer pla del xef José Andrés i una altra amb una dona amb gest de sorpresa

El saborós peix que recomana menjar el xef José Andrés: t'encantarà

Aquest desconegut peix és saborós i el seu consum contribueix a protegir els ecosistemes marins de les costes

El peix és un dels aliments més recomanats pels experts en nutrició a causa dels seus incomptables beneficis per a la salut. En aquest cas, el xef espanyol José Andrés s'encarrega de recomanar-ne un de desconegut que també és un dels més interessants.

A través de la newsletter Longer Tables, el xef recomana el consum d'un peix en concret amb l'objectiu de, alhora, frenar-ne la invasió. És una espècie exòtica que està atacant la biodiversitat marina.

Aquest és el peix que recomana el xef José Andrés

El xef José Andrés ha apostat per recomanar el consum del peix lleó. Aquest peix és originari de l'Oceà Índic i del Pacífic occidental que es va introduir a l'Atlàntic a finals del segle passat per accident.

Des d'aquell moment, ha aconseguit arribar a les costes dels Estats Units, del Carib i fins i tot a Amèrica Llatina. El pitjor és que, on viu, causa danys greus als ecosistemes marins, sobretot, als esculls de corall.

Com que és un gran depredador que s'alimenta de més de 70 espècies (algunes en perill d'extinció), el peix lleó s'ha convertit en un gran problema per a les nostres costes.

Fons amb un peix lleó de prop al mar, i una altra imatge d'un altre peix lleó en un mar blau nedant
El peix lleó és considerada una espècie invasora | Getty Images

Com indica el xef: “Els biòlegs marins em diuen que és capaç de reduir la població d'esculls joves fins a un 90% en 5 setmanes”. Per això, “és un gran problema tenir-los rondant”, afirma.

Un peix “semidolç, ferm i saborós”

Amb l'objectiu de posar una solució a aquesta greu situació, José Andrés recomana incrementar-ne el consum. Com ell mateix explica, “si s'incrementa la demanda, creixerà també la pesca i l'ecosistema marí se'n veurà beneficiat”.

A més, indica que el peix lleó és “semidolç, ferm i saborós”, destacant per la seva gran versatilitat a la cuina. Encara que alerta que “fa por per les seves pues esmolades i verinoses, és molt diferent quan el menges”.

En cuinar-lo, “és un peix blanc suau i escamós que sap una mica com el peix tropical mahi mahi i és absolutament deliciós”. De fet, el mateix xef indica que es pot preparar en daus, en forma de croquetes o en ceviche, entre d'altres.

El peix lleó, a més, és més ric en àcids grassos Omega-3 que la tonyina o el mero, encara que no arriba als nivells de la sardina o el salmó. No obstant això, pot tenir diversos beneficis per a la salut, com ara la prevenció de malalties cardiovasculars