Foto d'un carro de la compra.

Alcampo i Aldi es resisteixen: El canvi que han fet Mercadona, Carrefour, Lidl i DIA

Forma part del compromís de les cadenes amb el medi ambient

Els temps van canviant i, per això, les cadenes de supermercats s'hi han d'anar adaptant. Avui dia, la cura del medi ambient té més importància que mai. Els canvis que notem, per exemple en l'augment de les temperatures o l'absència de precipitacions, són més que palpables.

La presència d'arbres es fa vital perquè el planeta no empitjori, tot el que puguem fer per evitar que t'hagin de talar, és benvingut. Per això, encara que tots puguem col·laborar posant el nostre granet de sorra, les empreses s'hi han d'implicar encara més.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

En aquest cas, et parlarem d'una cosa tan simple com un tiquet de la compra. De sempre, hem tingut el costum de, un cop comprem, esperar que la persona que ens ha cobrat ens lliuri un paper on s'indica el que ens emportem i el que s'ha pagat. Ocorre en botigues de roba, supermercats i qualsevol establiment.

Per això mateix, fa anys que les cadenes estan oferint als clients la possibilitat de rebre el tiquet al telèfon mòbil. Sigui mitjançant l'aplicació o el correu electrònic, aquesta via fa que no s'hagi de gastar més paper del necessari. Es fa més rellevant als supermercats on les compres són més freqüents.

Foto d'un treballador d'un supermercat cobrant als clients.
Algunes cadenes ofereixen rebre el tiquet de la compra al teu mòbil | Getty Images

Mercadona vol implantar el tiquet digital

Recentment, en algunes botigues de Mercadona els dependents han començat a oferir als clients la possibilitat de rebre el tiquet de compra per correu electrònic. D'aquesta manera, la cadena vol reduir la quantitat de paper que gasta al llarg de l'any fent-lo a paper.

Per això, els clients han de donar el seu número de telèfon a la persona que estigui a la caixa. Aquesta l'anotarà i, posteriorment, els arribarà un missatge a través de l'aplicació WhatsApp. Llavors, s'ha de respondre indicant el correu electrònic al qual es vol rebre els tiquets de compra. Quan es verifica, Mercadona ja ho tindrà en compte per a les pròximes compres.

A partir d'aquest dia i si fas això, cada cop que vagis a comprar a qualsevol botiga de la cadena, comprovaràs que no sortirà un tiquet a l'hora de pagar. En canvi, t'arribarà a la safata d'entrada del correu electrònic. Això sí, li has de donar una mica de temps perquè no sempre és immediat.

Si no et sona això que t'acabem d'explicar és que encara no ha arribat al teu establiment Mercadona més proper. La cadena ho està posant a prova en alguns per veure fins a quin punt els agrada als clients i als dependents. Un cop passi aquesta fase, s'implantarà a la resta dels supermercats.

Façana de Mercadona
Mercadona és una de les empreses que ja ha implementat aquesta iniciativa | Mercadona

La cadena valenciana no ha estat la primera

Tot i que Mercadona és una cadena pionera en moltes iniciatives, en aquest cas no ha estat així. Una de les primeres va ser Carrefour l'any 2017. En aquest cas, a més, es va unir a la idea d'utilitzar les aplicacions per aconseguir donar un servei addicional al client amb més informació.

El 2019 va ser Eroski qui va decidir fer el pas d'oferir aquesta possibilitat. També s'han unit a aquesta iniciativa Lidl, mitjançant la seva aplicació Lidl Plus, la cadena Dia o Caprabo. Totes han vist com reduïen la quantitat de paper que gastaven a l'any donant els tiquets de compra.

Tot i això, també reconeixen que estem lluny que la implantació sigui al 100%. D'una banda, hi ha el fet que hi ha cadenes que encara no ho han implantat, per la qual cosa si és el cas sempre es dona el tiquet en paper. També es dona la circumstància que hi ha molts clients que són poc inclinats a aquest canvi.