Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'entrada d'un supermercat DIA que fa cantonada al carrer

Tanquen el primer supermercat DIA després de la compra per part d'Alcampo

Les set empleades de l'establiment d'Aranda de Duero han perdut la feina

Alcampo va ser notícia a escala nacional quan va anunciar que es faria amb un gran nombre de supermercats de la cadena DIA. Concretament, va ser el 8 de març quan la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència d'Espanya (CNMC) va donar llum verda a aquesta operació que es va traduir en la compra de 224 botigues.

Aquesta notícia va ser una sorpresa per als clients i un motiu d'incertesa per als empleats que no sabien com procediria la nova cadena a l'hora de tractar els llocs de treball. Els canvis, al final, generen aquest tipus de sentiments.

Avui dia, els clients han anat veient com els DIAs comprats anaven canviant d'aparença per donar la benvinguda a aquesta nova etapa. Però no tot són bones notícies. A Aranda de Duero, per exemple, hi ha set persones que no han rebut de bon grat aquest canvi. I és que són un dels Dia que no ha decidit quedar-se la cadena Alcampo.

Tanca el primer DIA de l'era Alcampo

Durant setmanes, el desproveïment era palpable als passadissos del Maxi DIA d'Aranda de Duero. A poc a poc, els productes s'anaven acabant sense que ningú els reposés. A més, tampoc no han tingut la sort de tenir descomptes per liquidació per als seus clients, com han fet els seus establiments homònims que sí que han estat comprats per Alcampo.

Finalment, ha estat aquest 1 d'abril quan s'han tancat definitivament les portes d'aquest supermercat, i han deixat les set empleades al carrer sense feina. Aquestes són les conseqüències que aquest establiment hagi quedat fora de l'operació de venda que s'ha dut a terme entre les dues cadenes de supermercats.

Imatge d'un supermercat Dia
Després de la compra de la cadena, la seva presència a Aranda de Duero ha passat de totes dues a les set botigues | EUROPA PRESS

A això cal sumar-hi que les treballadores tampoc no han rebut cap oferta laboral per sumar-se a la plantilla d'un altre supermercat del grup. I no serà perquè no hi ha supermercats de la cadena Alcampo en aquesta localitat.

Després de la compra de la cadena, la seva presència a Aranda de Duero ha passat de totes dues a les set botigues. D'aquesta manera, s'ha convertit en la cadena amb més establiments operatius a la localitat. A més, en tots ells, Alcampo ha mantingut tant la plantilla com els sous que tenien fins ara.

Una compra que es va fent visible

Des que s'oficialitzés l'adquisició de 224 DIA per part d'Alcampo, els canvis han començat a ser visibles. En primer lloc, per desprendre's de l'estoc que hi havia a les botigues, els clients han pogut gaudir d'ofertes per liquidació. Tot per poder donar la benvinguda partint de zero a la nova cadena.

Encara que finalment hagin estat 224 les botigues adquirides, en principi estava pensat que fossin 11 més. Aquestes estan ubicades principalment al nord d'Espanya ia Madrid. Concretament, la repartició per nombre d'establiments és Castella i Lleó (65), Madrid (42), Aragó (41), Astúries (31), Galícia (23), el País Basc (13), Cantàbria (6), Navarra (2) ) i Castella-la Manxa (1).

La raó d'aquesta compra per part d'Auchan, grup de distribució en què es troba Alcampo, no és altra que expandir-se al llarg de la geografia nacional. D'aquesta manera, busca consolidar-se en més llocs per continuar creixent com a cadena.

Si en total aquesta operació ha afectat 224 botigues, el nombre d'empleats afectats és alt. En total, més de 3.300 treballadors han vist com van, a poc a poc, integrant-se al nou grup empresarial. La idea és que per al juliol estigui tot fet i tots els dies adquirits ja hagin canviat la seva imatge per començar una nova era.