Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un pa de motlle

Llença'l si el tens a casa: Retiren el pa de motlle d'un conegut súper a Catalunya

Aldi ha retirat el producte dels seus establiments després que una jove usuària denunciés el producte a les xarxes socials

Imatge d'un establiment d'Aldi
Aldi ha retirat el producte del mercat després que es viralitzés el vídeo | Cedida

El supermercat Aldi està retirant un dels seus productes. Un vídeo de la usuària de TikTok, Cris Moné, es va tornar viral després d'ensenyar el que contenien les llesques de pa de motlle d'Aldi.

Tal com us expliquem des de Catalunya Diari, la usuària va mostrar que havia trobat una espècie de malla de plàstic a l'interior d'aquestes llesques. Es tracta del pa sense escorça de 'El Horno' d'Aldi. Això va causar enrenou en les xarxes socials, on diversos usuaris es van intentar posar en contacte amb Aldi per a informar-los del problema.

A una d'aquestes usuàries la cadena de supermercats li va contestar que s'havien assegurat que el lot afectat, «L-1202S21 20A amb data de caducitat: 12-01-21 del nostre proveïdor Pimad (Grup Bimbo) ha estat retirat de les nostres botigues».

A més, Aldi també va explicar que «tots aquells clients que hagin adquirit el producte podran retornar-lo en qualsevol dels nostres centres». Tot això va passar el 12 de gener, però, segons informa el mitjà 'El Español', aquest producte ha començat a ser retirat aquesta mateixa setmana.

Per la seva banda, el mitjà 'ABC de Sevilla' ha explicat que Aldi informava els seus clients a través de cartells on es podia llegir el següent missatge: «el producte no compleix amb els nostres estàndards de qualitat», i on se'ls explica als clients que poden retornar el producte i se'ls reemborsarà els diners.

El plàstic i els aliments

Encara que, per sort, no és usual trobar casos com el del pa de motlle d'Aldi, on hem pogut veure malles de plàstic enterrades en llesques de pa, la veritat és que existeixen diversos aliments que consumim diàriament que contenen una gran quantitat de plàstic i no som conscients d'això.

De fet, un estudi elaborat per la Universitat d'Alacant va revelar que la sal conté un 90% de microplàstics. Aquest estudi va determinar que, a l'any, cada ciutadà d'Espanya consumeix 510 micropartícules de plàstic tan sols pel fet d'assaonar els aliments.

Segons informa l'OCU, les autoritats sanitàries de Bèlgica van detectar mostassa dins del producte, alguna cosa que no apareixia en l'etiquetatge. Aquest producte no és nociu per a persones que no tinguin al·lèrgies ni intolerància a la mostassa.

El correcte etiquetatge dels ingredients és clau per a evitar aquest tipus de problemes, i no és la primera vegada que succeeix una cosa així en els últims mesos. El mes de desembre del 2020, l'AESAN va informar sobre la presència de mostassa que no apareixia en l'etiquetatge en els 'snacks' de wasabi Fascinations Wasabi i Crunchips WOW Wasabi, que procedien d'Alemanya i es venien a Catalunya.

D'altra banda, el mes de març l'AESAN també va advertir sobre la presència de mostassa en unes verdures rostides congelades de la marca Cremo que s'elaboraven a Dinamarca i es venien a Navarra.