Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del nou cafè de filtre americà Hacendado

El cafè de Mercadona que triomfa: no necessita cafetera i és deliciós

Un cafè molt diferent en què la preparació és similar a la del te

Exterior d’un Mercadona situat al passeig Misericòrdia de Reus (Baix Camp)
Mercadona triomfa amb el seu cafè | Mercadona

Per a molta gent, el cafè és essencial per poder començar el dia amb bon peu. A Espanya, els cafès que més es consumeixen són el cafè sol, el tallat i el cafè amb llet. No obstant això, els supermercats han anat introduint noves fórmules perquè els més 'cafeters' gaudeixin de diferents sabors. 

El cafè, a més de tenir un sabor únic, ens ajuda a mantenir-nos desperts i a afrontar el dia. Mercadona ha posat a la venda una varietat que ens ha encantat, tant per la seva facilitat de preparació com pel seu deliciós sabor: el cafè americà Hacendado que no necessita cafetera.

Cafè americà Hacendado

És cert que el cafè ens aporta energia, però també ens permet gaudir. Com bé explica Mercadona a la seva pàgina web, «prendre un cafè també pot ser una experiència relaxant».

El cafè torrat americà Hacendado es caracteritza pel seu suau sabor i perquè és perfecte per consumir a mig matí o al vespre. Segons indica Mercadona, aquesta varietat està pensada per a «gaudir del moment i del ritual de la seva preparació», ja que es prepara com una infusió.

L'encarregat de preparar aquest deliciós cafè que no necessita cafetera és UCC Coffee Spain, que recentment ha traslladat la seva línia de producció del Japó a Logronyo (La Rioja). Segons explica Mercadona en un comunicat, el fabricant ha invertit més de 250.000 euros perquè aquest canvi sigui possible, i té dos clars objectius: minimitzar l'impacte mediambiental i millorar el servei amb els consumidors.

Aquest cafè americà monodosi està disponible en totes les botigues Mercadona d'Espanya, a excepció de les illes Canàries, on la companyia valenciana explica que no hi ha hàbit de consum. El preu per una caixa amb 10 bosses és d'1,90 euros.

L'especialista en cafè de gra i cafè mòlt de Mercadona, Roberto Vilanova, destaca que «des de la implantació d'aquest peculiar cafè, la companyia ha mantingut sessions de coinnovació amb els clients aficionats a aquesta beguda, els que gaudeixen descobrint el seu gust i el seu ritual de preparació, ja que en només tres minuts tenen a punt un exquisit cafè americà. Està pensat per gaudir en el mateix moment».

Com es prepara?

La preparació és molt senzilla i només són 3 minuts. Primer cal obrir el sobre individual i extreure la bosseta. Un cop fet això, s'estira les nanses de la bosseta i es distribueix tot el cafè molt per la superfície del filtre. 

A continuació, col·loca les nanses de la bosseta a la vora de la tassa i deixa el filtre dins el recipient. Afegeix una mica d'aigua molt calenta, mullant el cafè. Deixa-ho actuar durant uns segons i veuràs que el cafè comença a gotejar. Finalment, afegeix l'aigua restant mullant tot el cafè molt fins que es cobreixi tot el filtre. Retira el filtre i gaudeix del cafè. Pots prendre'l sol o amb una mica de llet o beguda vegetal.

Segons indica la companyia valenciana, el cafè americà va agafar popularitat durant la Segona Guerra Mundial quan els soldats nord-americans, que participaven en la invasió d'Itàlia, creien que el cafè d'allà era molt fort, pel que van decidir afegir-li aigua calenta perquè s'assemblés al gust del cafè americà.

Per als amants del te

Si no ets amant del cafè, però vols gaudir d'un moment de desconnexió, Mercadona té el producte ideal per a tu: el te Matcha Hacendado.

Aquest te és originari del Japó, on és molt popular per la seva cerimònia del te. Es caracteritza per ser agredolç, la qual cosa no aconsegueixen altres tipus de tes, i Mercadona destaca que «quan prens Matcha estàs bevent el 100% de la fulla de te». A més, encara que utilitzis aigua freda, calenta o altres begudes, aquest te és capaç de mantenir les seves propietats.