Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat

L'OCU revela quins són els millors súpers per fer la compra

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha elaborat una enquesta de qualitat

Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat
L'OCU revela quins són els millors súpers per fer la compra | Pixabay

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha publicat un rànquing en el qual apareixen els supermercats millor valorats per la població. Els supermercats juguen un paper fonamental en el nostre dia a dia, però per què tenim un supermercat preferit al qual acudim amb normalitat?

L'OCU ha elaborat una enquesta de satisfacció en la qual més de 5.800 persones han participat. Des de Catalunya Diari us informem sobre quins són els supermercats més barats d'Espanya segons l'OCU.

No obstant això, amb aquesta enquesta s'ha demostrat que el preu té un paper important, però no únic, ja que moltes persones tenen en compte altres factors.

L'organització ha explicat que el 31% dels enquestats ha triat un supermercat que es troba prop de casa o del treball. Per part seva, el 22% de les persones enquestades tria un supermercat per la qualitat dels productes i aliments. El 20% tria el súper perquè té bons preus i el 17% per l'assortiment de productes que estan disponibles. Finalment, el 10% tria el supermercat per altres raons.

L'OCU també revela que gairebé dos terços de les persones enquestades opten per anar a comprar amb cotxe, excepte als supermercats Condis, on el 80% dels consumidors van a peu.

Els supermercats millor valorats

Doncs bé, sabent els factors que han tingut en compte les persones que han participat en l'enquesta, us presentem els resultats. Aquests són els supermercats millor valorats segons l'OCU. Els supermercats Bonpreu, Plusfresc, Bonàrea, Esclat i Consum, que es poden trobar a Catalunya o València, es col·loquen al cap de la llista amb la següent puntuació.

 • Bonpreu: 85 punts.
 • Plusfresc, Bonàrea, Esclat: 84 punts.
 • Consum: 82 punts.

Els millors valorats que es poden trobar en tot el territori del país són els següents:

 • Aldi: 82 punts.
 • Hipercor: 82 punts.
 • El Corte Inglés: 81 punts.
 • Alcampo: 81 punts.
 • Lidl: 80 punts.
 • Supercor: 80 punts.
 • Mercadona: 80 punts.

D'altra banda, els següents supermercats es poden trobar en diferents territoris del país.

 • Costco (Las Rozas, Getafe, Sevilla): 82 punts.
 • Ahorramás (Madrid, Guadalajara, Toledo, Cuenca i Ciudad Real): 80 punts.
 • Gadis (Galícia i Castella i Lleó): 80 punts.
 • Froiz: (Galícia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Madrid): 80 punts.
 • Hiper Usera (Madrid): 80 punts.

El coronavirus i els nostres hàbits

Els supermercats estan tenint un paper fonamental durant la pandèmia del coronavirus, i van ser els primers que van començar a implementar mesures de seguretat contra la Covid-19. A més de canviar la nostra experiència de compra, també va canviar la nostra freqüència a l'hora d'anar al súper.

Segons explica l'OCU, els enquestats van explicar que el més habitual per a ells era anar a comprar una o dues vegades a la setmana. L'organització també explica que la pandèmia ha canviat els nostres hàbits. I és que abans, el 27% de la població anava a comprar tres vegades o més setmanalment.

El mes de juliol, el percentatge era del 14%, i algunes persones ni tan sols arribaven a visitar el supermercat pel fet que preferien fer la compra en línia.

D'altra banda, l'OCU també ha explicat que el 18% de la població tria anar a comprar els caps de setmana, enfront del 82% que compra entre setmana. Per part seva, el 54% de la població prefereix anar a comprar al matí i el 12% va a última hora (entre les set i les deu de la nit). L'entitat destaca que tots els supermercats van tenir una molt bona puntuació pels seus horaris d'obertura.

Quant gastem en la compra?

Segons continua explicant l'OCU, cada vegada que anem al supermercat gastem, de mitjana, uns 76 euros segons l'enquesta. La majoria de les persones paguen amb targeta de dèbit o crèdit enfront d'un petit percentatge que encara paga en efectiu.