La cara desconeguda de Mercadona a Catalunya: milers de donacions als més vulnerables

La companyia també ha mostrat el seu suport amb donacions addicionals al llarg de l'any

Façana d'un supermercat Mercadona
Mercadona ha donat 17.000 tones d'aliments durant l'any marcat per la pandèmia | Cedida

La companyia valenciana Mercadona ha donat més de 17.000 tones de productes el 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques d'Espanya i Portugal. Aquesta quantitat significa un augment del 84 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, com a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Aquestes donacions equivalen a més de 283.000 carretons de la compra i es fan a través de la col·laboració amb més de 290 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques tant d'Espanya com de les zones de Portugal on Mercadona és present.

De les més de 17.000 tones de productes donats durant l’any 2020, més de 3.000 (concretament 3.036) s’han entregat a entitats socials de Catalunya. Així mateix, la companyia ha mostrat el seu suport amb donacions addicionals al llarg de l'any, com els lliuraments que es van fer el març i l’abril a l'hospital de campanya habilitat a la Fira IFEMA de Madrid.

També els 'Caps'(clients) han col·laborat en aquesta campanya amb la donació de 3.800 tones, que equivalen a més de 63.000 carretons, en les diferents operacions quilo que s'han fet al llarg de l'any.

Una política d’acció social sostenible 

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep d’ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011 és soci del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.


Comentaris

envia el comentari