Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carrefour

Alerta a Carrefour: l'estafa amb la seva targeta que et pot arribar al mòbil avui

Aquesta nova estafa està relacionada amb la Targeta PASS

Els ciberdelinqüents no saben què fer per aconseguir les dades personals de les seves víctimes i, així, poder treure'ls els diners. En aquest cas, la darrera alerta sobre una nova estafa està relacionada de forma directa amb Carrefour.

Des de la Guàrdia Civil han informat sobre una nova estafa que ha detectat l'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe). En aquest sentit, es tracta d'un missatge de text fraudulent suplantant la identitat del conegut hipermercat. L'objectiu principal dels lladres és que la víctima introdueixi les seves dades personals i bancàries. Per això, redirigeixen la persona afectada a una pàgina web que és falsa, però que s'assembla, i molt, a la de Carrefour.

Així és la nova estafa relacionada amb Carrefour

Aquesta nova estafa està relacionada, de forma directa, amb l'enviament d'SMS fraudulents per enganyar les víctimes. Els missatges fraudulents, en aquest cas concret, busquen enganyar els clients de l'hipermercat que comptin amb la targeta Carrefour PASS.

D'acord amb l'Incibe, un dels missatges que es repeteixen és aquell en què es diu a l'usuari que no podrà fer servir la seva targeta fins que no activi un nou sistema disponible. Tot i això, aquest no és l'únic text amb què enganyen.

Altres vegades envien un SMS on diuen que, després de l'última compra, no es podrà fer servir la targeta PASS. Per fer-ho, han de tornar a activar-la, però res d'això és cert. L'únic que busquen els ciberdelinqüents és robar les dades de les víctimes.

Què has de fer si has facilitat les teves dades personals?

A més a més, des de l'Incibe incideixen en la importància de saber què fer en cas d'haver caigut en la trampa dels lladres. Si has rebut un SMS d'aquest tipus i has facilitat les teves dades a través del web fraudulent, segueix aquestes recomanacions.

Foto d'una persona fent servir el telèfon mòbil.
Els delinqüents suplanten Carrefour per enganyar les seves víctimes. | Getty Images

Anar a la teva entitat bancària

En primer lloc, has d'acudir com més aviat millor a la teva entitat bancària. L'objectiu és informar dels fets perquè puguin cancel·lar les transaccions que s'hagin pogut fer des que els delinqüents van robar les dades.

Posa't en contacte amb Carrefour

A més d'acudir a la teva entitat bancària, el següent que has de fer és posar-te en contacte directament amb Carrefour. Allà, has de notificar el que ha passat per cancel·lar la targeta PASS. D'aquesta manera, els lladres no la podran fer servir.

Modifica la teva contrasenya

Després, modifica la contrasenya en qualsevol dels serveis que utilitzis que sigui la mateixa que fas servir per accedir al servei de Carrefour PASS. Aquesta és una manera de reforçar la seguretat.

Evita caure en aquest tipus d'estafes

Encara que puguis pensar el contrari, caure en aquest tipus d'estafes és molt freqüent. La raó és que els ciberdelinqüents cada cop usen tècniques més especialitzades i professionalitzades, cosa que fa que els usuaris puguin confondre's entre les pàgines fraudulentes i les oficials.

Per no caure en aquestes trampes, des de l'Incibe aconsellen no obrir missatges que provinguin d'usuaris desconeguts. Recorda que qualsevol SMS pot ser fraudulent, fins i tot encara que el teu telèfon no el reconegui primerament com a correu brossa.

D'altra banda, cal evitar obrir missatges no sol·licitats i tenir precaució sempre que facis clics a enllaços. De fet, aquesta darrera recomanació l'has de tenir en compte també si reps un missatge d'un conegut, ja que pot estar patint suplantació d'identitat.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!