Alerta Sanitària: El producte de supermercat que el govern està retirant

Conté un al·lergen no etiquetat

'Takeaway nº 26. Chinese banquet' de la marca Iceland
Alerta Sanitària: El producte de supermercat que el govern està retirant | AESAN

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va advertir el 30 d'abril de 2020 sobre la presència d'un plat precuinat amb un al·lergen no declarat: llet.

Es tracta d'uns rotllets de primavera que procedeixen del Regne Unit; la seva marca és Iceland i el seu nom oficial és 'Takeaway nº 26 Chinese Banquet'. Vénen en lots d'1,22 quilograms i tots estan afectats.

L'AESAN, que pertany al Ministeri de Sanitat, ha tingut coneixement d'aquest defecte a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF), que va rebre una notificació d'alerta des de les autoritats sanitàries del Regne Unit, en què es declarava que hi havia presència de llet no declarada a l'etiquetatge del producte.

L'article, fabricat al Regne Unit, es distribueix en diversos països, entre els quals hi ha Espanya; concretament, les Illes Balears i la Comunitat Valenciana. L'AESAN ha informat aquestes comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació, per així poder prendre les mesures necessàries.

A més, també es recomana de forma dràstica que els consumidors al·lèrgics o intolerants a la llet no consumeixin aquest producte, ja que podria afectar la seva salut. No obstant això, per a la resta dels consumidors, no suposa cap mena de risc.

Segona alerta sanitària per làmines per a rotllets en un mes

Durant el mes d'abril, AESAN també va advertir sobre la presència de llet no declarada a productes elaborats amb làmines per a rotllets de primavera congelades, que procedien de Singapur. En concret, els productes són els següents: 'stick' de Botifarra, 'stick' de Xoriço, Cruixent de Pollastre i yuzu, Cruixent de Gamba a l'Ajillo i Cruixent de Vedella i Teriyaki, de la marca Delicatessen Mavimar.

Aquests productes han estat elaborats amb làmines de rotllets de primavera de la marca Spring Home. Pel que, els al·lèrgics o intolerants a la llet no han de consumir aquests productes, tot i que no tots els lots estan implicats amb aquest error.


Comentaris

envia el comentari