Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb metge fent gest d''ok' amb la mà i cercle vermell amb varietat de llegums

L'aliment apte per a diabètics que redueix el colesterol i ajuda a aprimar-se

Es tracta d'un aliment ple de nutrients i molt versàtil a la cuina. Pren nota i inclou-ho a la teva dieta

T'agradaria menjar sa, cuidar la teva salut i perdre pes sense passar gana? Si la resposta és positiva, t'interessa conèixer un aliment que té tots aquests avantatges i que, a més, és molt fàcil de trobar i de preparar. I és que és una opció única, plena de nutrients únics, i amb molts beneficis fins i tot per a diabètics.

Els superaliments —com el nom podria arribar a indicar— destaquen per ser aliments que es caracteritzen per tenir un valor nutricional alt. I per aportar beneficis per a la salut. Menjar superaliments és important perquè ens ajuda a cobrir les nostres necessitats de vitamines, minerals, antioxidants, fibra i proteïnes.

Com de segur sabràs, aquests nutrients són essencials per al bon funcionament del nostre organisme i per prevenir o combatre diverses malalties. Tot i que l'ideal és incloure'ls en una dieta variada i equilibrada. I és aquí quan ens trobem amb una opció aconsellada per a diabètics, ja que disminueix els nivells alts de colesterol a la sang.

Quin és l'aliment ideal per a diabètics i quins beneficis ofereix?

Els cigrons són un llegum que forma part de la dieta mediterrània, i que tenen nombroses propietats beneficioses per a l'organisme i són ideals per a diabètics. La fibra dels cigrons també té un efecte beneficiós sobre els nivells de glucosa a la sang, ja que alenteix l'absorció dels sucres.

Això és molt important per a les persones amb diabetis o amb resistència a la insulina, pel fet que els ajuda a controlar la malaltia i a prevenir complicacions. Però no és l'únic benefici que aporten.

Redueixen el colesterol dolent (LDL)

Els cigrons són rics en fibra, potassi, vitamina C i vitamina B6, uns nutrients que ajuden a disminuir els nivells de colesterol dolent o LDL a la sang. El colesterol dolent s'acumula a les parets de les artèries i dificulta la circulació sanguínia.

Ajuden a perdre pes

Els cigrons són rics en proteïnes vegetals, que són essencials pel bon funcionament de l'organisme i pel desenvolupament muscular. Les proteïnes tenen un efecte saciant, que ens ajuda a menjar menys i a evitar els desitjos entre hores.

Milloren la salut dels nostres ossos

Són una bona font de ferro, calci, vitamina K, fosfat, magnesi i zinc. Tots són uns minerals que intervenen en la formació i el manteniment dels ossos. Per tant, consumir cigrons pot prevenir o retardar l'aparició de malalties òssies, com l'osteoporosi o l'artritis.