Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´una dona japonesa menjant i una altra d´un plat de natto, al costat d´una dona amb cara pensativa

L'aliment que els japonesos mengen al matí i ajuda a viure més de 100 anys

El secret japonès per viure més de 100 anys ha estat descobert, el natto, que no és fàcil de trobar i que té molts beneficis

Tenir una bona qualitat de vida i viure molts anys sentint-nos bé és un repte que la majoria de persones estan disposades a acceptar. Tot i això, el secret de l'eterna joventut sembla que els qui l'han trobat han estat els japonesos.

Aquests són molt disciplinats en pràcticament totes les activitats del seu dia a dia, per això amb l'alimentació no seria menys i mengen d'allò més sa. Però entre tots els aliments sans que consumeixen en destaca un que a Espanya és molt poc conegut, es tracta del natto.

Què és el natto i quins en són els beneficis?

El natto és un menjar tradicional japonès fet amb soja fermentada. El natto destaca perquè en tractar-se d'un producte fermentat conté un gran creixement del bacteri, el qual desenvolupa una mena de bava viscosa que desprenen una forta olor.

El seu sabor no és bo, i a la majoria dels japonesos ni tan sols els agrada, però, el prenen cada dia per esmorzar pels seus grans beneficis. Conté un alt contingut de proteïnes i és ric en vitamines i minerals, especialment en vitamina K2.

¿Qué es el natto..? y como se come??

També és una font important d'àcids grassos CLA, que són els encarregats d'ajudar-nos a prevenir problemes cardiovasculars. És molt beneficiós per al cor, ja que redueix els coàguls sanguinis.

Està demostrat que també ens ajuda a reduir el colesterol dolent i els nivells de triglicèrids, afavoreix el sistema immunitari i ens ajuda a mantenir un equilibri saludable a la flora intestinal.

Com es menja el natto japonès?

Per menjar el natto el primer que hem de fer és preparar una barreja de salsa de soja i mostassa japonesa, que es coneix com a karashi. Seguidament, barregem els nattos amb la salsa, fins que veiem que es queda com una barreja enganxosa i viscosa.

El podem acompanyar d'altres menjars per millorar-ne el sabor com amb ou, ceba tendra o arròs blanc. A Espanya, trobar aquest aliment no és habitual, malgrat això, en botigues especialitzades en menjar japonès o asiàtic ho solen tenir.