Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
ING

Als clients de ING no els agradarà gens la comissió que pagaran el 2023

Aquesta comissió neix després del final de l'acord amb CaixaBank

Si ets client del banc ING, Sabadello de qualsevol integrat a la xarxa Euro6000, les noves notícies no t'agradaran. Fins ara, qualsevol client podia treure diners sense haver de pagar res a tots els caixers de Bankia.

Tot i això, després de la fusió entre Bankiai CaixaBank, les coses han canviat. La xarxa de caixers automàtics del primer es va integrar amb els del segon. I això ha fet que les condicions del contracte hagin canviat.

Tant si ja ets client d'algun d'aquests bancs, com si estàs pensant a canviar-te a algun d'ells, això t'interessa. Actualment, has de saber que pagaràs una nova comissió que abans no existia.

Això és el que passarà a partir del 2023

Els clients de Sabadelli de la xarxa Euro6000 ja s'han hagut d'adaptar a la nova normalitat després de la fusió de Bankiai CaixaBank. Tot i que abans podien treure en aquests caixers de forma gratuïta, ara la cosa ha canviat.

Foto d'uns bitllets de cinquanta euros sortint d'un caixer.
Els usuaris d'ING no podran treure diners gratuïts dels caixers de CaixaBank | Getty Images

En pocs mesos aquestes noves condicions també s'aplicaran a qualsevol client del banc ING. La raó principal és que l'acord a què va arribar aquesta entitat amb CaixaBank per poder treure diners dels seus caixers sense comissió ha arribat al final.

El problema va ser la unió de Bankia i CaixaBank

Després que comencés la integració de Bankiaamb CaixaBank, cosa que va finalitzar el març del 2021, la nova entitat va decidir respectar alguns acords. En concret, aquell que permetia a altres usuaris treure diners dels caixers sense pagar res d'extra.

Aquest acord havia de durar, com a mínim, 18 mesos. De fet, aquesta va ser una de les coses que va demanar la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, CNMC per les sigles, perquè aquesta fusió pogués donar-se sense cap problema.

Els clients d'ING podran treure diners gratuïts fins a aquesta data

Com dèiem, el termini perquè qualsevol client de Sabadelli de la xarxa Euro6000 pogués treure diners sense pagar un caixer de Bankiava finalitzar el 16 d'octubre. És a dir, des del dia 17, aquells clients que vulguin fer-ho hauran de pagar una comissió. Per part seva, els clients d'ING podran treure diners de forma gratuïta fins al proper dia 1 de gener de 2023.

En altres paraules, a partir del dia 2 de gener del proper any, qualsevol reintegrament en efectiu es realitzarà amb les mateixes condicions que per a la resta de no clients de CaixaBank. És a dir, pagant una comissió extra.

Aquesta és la comissió que pagaran els clients d'ING per treure'ls en un altre caixer

Com és lògic, qualsevol usuari de CaixaBank podrà treure diners als caixers sense necessitat de pagar una comissió. Això no serà així d'aquí a una mica per als clients d'ING, que hauran d'abonar la mateixa quantitat que qualsevol altre no client.

Una mà traient bitllets d'un caixer automàtic
La nova comissió serà de 2,5 euros, com per a la resta de no clients | GTRES

En aquests casos, la comissió que cobra CaixaBank als no clients per fer retirades en efectiu se situa a 2,5 euros. Sens dubte, una xifra que pot fer enrere les operacions de milers d'usuaris.

A més, cal tenir en compte que els clients de qualsevol altra entitat que tingués acords amb Bankiaja no podien treure diners de forma gratuïta als caixers de CaixaBank. Ara aquesta norma també s'estén als antics caixers de la caixa madrilenya.

En definitiva, si ets usuari d'ING, amb els nous acords no podràs accedir als caixers de Bankiasense pagar, com sí que havia passat fins ara. A partir de l'1 de gener del 2023, pagaràs una comissió de 2,5 euros per poder-ho fer.