URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Un alt executiu de Nivea: «Nosaltres no fem coses per a gais»

L'empresa que s'encarregava dels espots publicitaris de Nivea ha decidit no renovar el contracte que tenien amb la companyia estètica
Un alt directiu de Nivea ha declarat que ells no fan «coses per a gays» | Cedida

 

La setmana de l'orgull LGBTI, malauradament, està vivint nombrosos episodis d'homofòbia. Avui, 3 de juliol, el protagonitza la famosa marca de cremes Nivea.

«Nosaltres no fem coses per a gais», ha declarat un alt executiu de l'empresa durant una conversa telefònica amb l'agència de publicitat FCB, que ha fet anuncis per a Nivea durant molts anys. La companyia publicitària proposava realitzar una campanya on dos homes es donessin la mà quan un alt directiu de Nivea, durant una conversa telefònica, ha rebutjat la idea al·legant que ells no fan «coses per a gais», tal com relata 'The Times'.

 

El comentari homòfob ha comportat una crisi molt greu per l'empresa, ja que FCB, per una banda, ha decidit no renovar el contracte amb ells, i, paral·lelament, el grup Beiersdorf AG —propietari de Nivea— ha lamentat la situació i ha demanat perdó destacant «el compromís de la companyia per la diversitat i incidint en què no toleraran ni la discriminació directa ni indirecta, i que estan firmament compromesos amb la diversitat, el respecte mutu, la igualtat d'oportunitats i la tolerància».

Cal dir que la decisió no ha estat fàcil de prendre per a FCB, ja que Nivea representava un 1% dels ingressos totals de la companyia publicitària.

Un historial d'ofenses

Ara bé, no és la primera vegada que Nivea fa comentaris inoportuns o ofèn a minories, i és que, sense anar més lluny, l'empresa va presentar en una ocasió l'eslògan 'El blanc és puresa'. Com era d'esperar, el contingut, per una clara connotació racista, va rebre innumerables crítiques negatives que van comportar que la corporació demanés perdó públicament i retirés l'espot.

 

També et pot interessar...