Dona de 50 anys

Aprima't a partir dels 50 sense renunciar al que t'agrada: 4 trucs senzills

Com aprimar-se realment a partir dels 50 anys? No et perdis aquests consells útils que et seran de moltíssim ajut

La veritat és que la dècada dels 50 anys, per a la dona, ve acompanyada d'una sèrie de canvis més o menys dràstics que tendeixen a influir en la seva salut. Un bon exemple el trobem a la menopausa. Aquesta etapa es refereix a una condició física que passa al voltant dels 50 anys. En aquesta fase, el cicle menstrual es para durant almenys mig any o un any. A més, pot anar acompanyada de diversos símptomes a causa dels forts canvis hormonals que es produeixen al cos de la dona.

Els símptomes de la menopausa també poden donar-se abans o després de la menopausa (postmenopausia). Ara se sap que hi ha una estreta relació entre els efectes de la menopausa, entre la seva gravetat i intensitat i entre l'estil de vida. De fet, l'excés de pes sol influir en la intensitat dels seus símptomes.

Com aprimar-se a partir dels 50 anys

1. Fer exercici físic

Òbviament, necessitem fer exercici per estar sans, i per descomptat que ho farem. Però si podem obtenir les instruccions per a l'esport més mínim que ens ajudi a perdre pes serà perfecte. Segons els experts, la pràctica d'exercici físic regular és imprescindible per perdre pes. Però, sobretot, és necessari per estar molt més saludables. Només cal fer almenys 150 minuts a la setmana, independentment de quin sigui el tipus d'exercici físic que escollim. La clau és tan senzilla com mantenir-se tan actives com sigui possible.

Dues dones
A partir dels 50 també és possible perdre pes | GETTY IMAGES

 

2. Controlar menjars

No cal seguir una dieta estricta per baixar de pes. Encara menys durant aquesta edat, on l'alimentació adequada és tant o més important. Només cal cuidar el que es menja, evitant aquells aliments plens de greixos i sucres simples.

3. Esmorzar sempre

És el menjar més important del dia. I encara que no té per què passar res si ens el saltem, alguns estudis han demostrat que ajuda a accelerar el metabolisme. Això sí, no val qualsevol esmorzar.

El millor? Que inclogui cereals integrals, fruita (preferiblement sencera i amb pell), i lactis. No ens podem oblidar del deliciós esmorzar mediterrani, que a més de fruites, inclou torrades integrals amb oli d'oliva verge extra i tomàquet.

4. Dormir bé

El somni és, també, imprescindible. Un bon descans és essencial per afrontar bé la rutina, i ajudarà el teu metabolisme a funcionar millor. Per això és recomanable evitar els dispositius electrònics abans d'anar a dormir i optar per música relaxant i un bon llibre.

Dona dormint
Un son reparador és la clau a l'hora d'aprimar-se | GETTY IMAGES

 

Quins són els símptomes de la menopausa i quina relació tenen amb l'excés de pes?

Molts estudis han demostrat que hi ha una estreta relació entre l'estil de vida i els símptomes de la menopausa. Particularment sorprenent és el fet que fins i tot els aspectes emocionals en aquest període de vida d'una dona tenen un gran pes. A més, s'ha comprovat que una mala alimentació també pot agreujar i accelerar certs símptomes.

Els alts percentatges de greix a la dieta i la baixa ingesta de fibra dietètica s'associen amb nivells alts d'estrògens al llarg de la vida fèrtil. Per tant, durant la menopausa hi ha una forta caiguda d'aquests alts nivells.

És més, l'estrès elevat, la manca d'exercici i el pes corporal inadequat poden promoure els símptomes de la menopausa i empitjorar-ne la intensitat. Entre els símptomes més comuns, podem esmentar l'existència de les conegudes sufocacions o dels mals de cap. També apareix la dificultat per dormir i un risc més gran d'infeccions urinàries.