Un plat de risotto i davant una cullera amb arròs blanc

Aquest és l'arròs més saludable de tots: abaixa el colesterol i t'ajuda a perdre pes

Es tracta d'un aliment que et pot oferir grans beneficis

Amb l'arribada de l'estiu i el bon temps, és més habitual veure la gent fora de casa. Això, alhora, convida també a sortir i practicar exercici, especialment si el que volem és posar-nos en forma. No obstant això, per aconseguir aquest objectiu cal fer una mica més.

I és que si volem cuidar la nostra salut i, a més, perdre aquests quilos que ens sobren, no n'hi ha prou només sortint. L'alimentació també juga un paper fonamental en això i, de fet, hi ha un aliment en concret que pot ser molt beneficiós. Vegem-lo!

L'aliment que has de consumir per mantenir-te genial per dins i per fora

Quan ens proposem un canvi de vida radical, molt probablement també l'estem buscant a nivell físic. De fet, la majoria d'aquestes situacions ens porten a reflexionar sobre els hàbits que estàvem duent a terme fins ara.

Si en som conscients, ens adonarem que tots ells influeixen i repercuteixen directament sobre nosaltres. I compte, perquè no estem parlant només a nivell estètic (que també), sinó tot el que comporta per a la nostra salut.

Imatge de diversos aliments en recipients i una dona menjant amb una forquilla
Descobreix l'arròs més saludable que pots menjar | Getty Images

Per això, no hi ha res millor que començar per introduir-ne un de molt beneficiós. Tot i que està catalogat com un tipus d'arròs, realment es tracta d'una mena d'herba l'origen de la qual es troba en unes algues aquàtiques.

Aquest 'superaliment' conté enormes beneficis per al nostre organisme. A més a més de contribuir positivament sobre el nostre aspecte físic per fora, també s'encarrega de cuidar-nos per dins. Parlem ni més ni menys que de la zizania.

Per a qui no ho sàpiga, aquest arròs (conegut també com a arròs salvatge) és un tipus especial de gra integral comestible. De fet, rep el nom d'arròs bàsicament pel seu aspecte, ja que la mida i la forma s'assemblen força.

Muntatge amb grans d'arròs de zizania amb una forma allargada, estreta i de color marró fosc
Consumir zizaina és ideal per ajudar-nos a perdre pes | Getty Images

Ara bé, el color és completament diferent i això és el que el fa especial. Així mateix, el seu sabor també és molt peculiar perquè és molt més fort que el d'altres arrossos. Tot i això, a l'hora de cuinar-lo és realment el mateix.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Però, centrant-nos més concretament en les seves propietats i beneficis, has de saber que la zizania es pot convertir en la teva aliada més gran. Incloure aquest aliment a la teva dieta et pot proporcionar molts avantatges, però sens dubte cal destacar-ne dos.

La primera és la seva contribució a reduir els nivells de colesterol a la sang, i la segona està més centrada a ajudar-te a mantenir la línia, ja que afavoreix la pèrdua de pes. Però, si amb aquests dos beneficis no en tens prou... estàs d'enhorabona, perquè te'n pot brindar molts més.

Altres beneficis de consumir aquest increïble aliment

Si hi ha alguna cosa que cal destacar d'aquest arròs salvatge en són les propietats nutritives. La zizania és un dels arrossos més saludables que existeix, ja que és baix en calories i alhora ens pot oferir molts nutrients que el nostre cos necessita.

A més, a causa del seu alt contingut antioxidant, és una opció excel·lent per frenar l'envelliment. També pot ser un aliment ideal per perdre greix, ja que la seva ingesta és capaç d'augmentar la sensació de sacietat i això farà que mengem menys.

Per últim, però no menys important, no podem passar per alt que, gràcies al seu consum, estiguem minimitzant el risc de patir determinades malalties. Gràcies a les seves propietats, ens ajuda a cuidar el nostre cor i, per tant, a disminuir el colesterol.