Muntatge amb diverses fruites de fons i un cercle amb una persona agafant-se la panxa amb les mans

Ni tocar-les: les 6 fruites prohibides al sopar que engreixen més del que creus

El seu consum té conseqüències sobre el nostre metabolisme

Des de sempre s'ha dit que la fruita és un aliment indispensable per a qualsevol dieta i, tot i que, en certa manera, aquesta afirmació és certa, has de saber que no totes són iguals. De fet, algunes no serien apropiades per ser consumides a l'hora del sopar.

Si el teu objectiu és aprimar-se i perdre pes, ja t'avancem que aquesta informació t'hi pot ajudar. Per aquesta raó, a continuació et mostrarem les sis fruites 'prohibides' que no hauries de consumir durant la nit.

Les 6 fruites que no hauries d'incloure al sopar

Quan ens proposem l'objectiu de perdre greix, el primer que solem fer és recórrer a determinades dietes. Si bé això és un pas essencial per això, convé tenir sempre present la necessitat de consultar-ho amb un nutricionista.

I és que els nutricionistes, juntament amb altres professionals de la salut, són les figures més adequades per aconsellar-nos a prop de la nostra alimentació. Ara bé, pel que fa a certs aliments com la fruita, els dubtes poden ser diferents.

Muntatge amb un got d'aigua i al costat una bàscula al costat d'una cinta mètrica
Si persegueixes l'objectiu d'aprimar-te, és important comptar amb la informació nutricional necessària per fer-ho | Eddows, Towfiqui Ahamed Barbhuiya

Tradicionalment, sempre se'ns ha dit que la fruita és un aliment indispensable pel nostre organisme. De fet, la seva alta aportació nutricional la converteix en una font ideal per oferir al nostre cos les vitamines i els minerals que necessita.

Tot i això, no hem d'oblidar que la fruita conté fructosa, i que aquest element podria jugar en contra nostra. Tot i que la fructosa és un sucre que està present en molts aliments, consumir-ne quantitats elevades podria posar en risc la nostra salut.

De fet, cada cop són més els estudis que han pogut constatar aquesta afirmació. I és que tot sembla indicar que la fructosa estimularia la ingesta d'aliments, provocant una reducció del metabolisme energètic en repòs.

Això ho podem traduir a una sèrie de conseqüències. Per exemple, una administració desmesurada del sucre faria augmentar el pes, provocar una resistència a la insulina, afectar la pressió arterial i fins i tot incrementar el risc de patir fetge gras.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Perquè tot això no passi, a continuació et mostrarem les 6 fruites que hauries d'intentar evitar consumir durant la nit. Totes podrien fer-nos engreixar, i per tant, és millor consumir-les en petites quantitats.

Així doncs, t'aconsellem que mantinguis lluny dels teus sopars el coco, l'alvocat i les figues. Aquestes tres fruites contenen grans calories i també aporten molt de greix i sucre (cosa a evitar si volem perdre pes).

D'altra banda, tampoc seria aconsellable acompanyar el sopar amb plàtans, xirimoies i raïms. De la mateixa manera que les altres tres que acabem de veure, aquestes també contenen elevades quantitats de fructosa.

Muntatge de sis cercles amb coco, alvocat, figues, plàtans, xirimoies i raïms
Aquestes són les fruites que no recomanen menjar a la nit | Getty Images, Getty Images Pro

Altres alternatives per a la nit

Si el teu objectiu és aprimar-te o perdre pes, t'aconsellem que revisis la teva alimentació. Ara que ja t'hem mostrat les 6 fruites que no hauries de consumir a la nit, et proposarem altres alternatives que et faran engreixar menys.

D'aquesta manera, si vols cuidar la teva línia i alhora un sopar més lleuger, algunes opcions ideals per acompanyar el teu sopar podrien ser la síndria, les maduixes, el meló, el préssec o la papaia. Aprofita ara per consumir-les, ja que solen ser fruites de temporada.

Però, si cap d'aquestes opcions et convenç, també pots optar per unes nectarines, prunes, taronges, pomes, pinyes o cireres. Aquestes alternatives, a més de ser més dolces i lleugeres, també contenen menys quantitat de fructosa.

Ara que ja tens aquesta informació, podràs comprovar de primera mà els efectes a mitjà i llarg termini. Però, recorda també que hi ha altres aliments i productes que hauries de mantenir lluny per la mateixa raó, com ara els refrescos i les postres endolcides.