Fruites exòtiques

Aquestes són les fruites que mai hauries de guardar a la nevera

Sols guardar aquestes fruites a la nevera? Compte! No és el més recomanable

La cuina és un dels espais més especials de tota la casa. Sens dubte és el lloc al qual més hores dediquem organitzant, netejant i mantenint-lo en bones condicions.

A l'hora de col·locar i organitzar la compra de la setmana a casa, és indispensable saber on guardar cada aliment. Hem de tenir en compte especialment aquells aliments que es fan malbé més ràpidament i que necessiten un tractament especial. De fet, seria ideal que entre tots els membres de la casa es mantingui en un ordre adequat, així les rutines serien feina de tots i gaudiríem d'un espai tranquil i endreçat.

L'organització dels aliments és fonamental

En el cas de l'alimentació, tal com hem dit, és essencial tenir una organització adequada i saber com col·locar els aliments que consumim al lloc corresponent. La compra setmanal es compon d'una varietat d'aliments, com ara carn o peix, llegums, cereals i una bona quantitat de fruites i verdures.

Què has de saber sobre les fruites?

Les fruites són aliments molt delicats, ja que no tots s'emmagatzemen de la mateixa manera i hem de tenir en compte com i quan consumir-los. Per triar el millor lloc per guardar-les, és important saber el procés de maduració. L'emmagatzematge de les fruites sol ser una problemàtica que de vegades ens dona més d'un maldecap.

En primer lloc, hem de conèixer les fruites que consumim, ja que la maduració de cadascuna és diferent. Per exemple, el procés de maduració d'algunes fuites es pot allargar després del tall, però en altres s'acaba només tallar-les.

Coneixes el procés de maduració de les fruites?

Aquest és un pas previ indispensable per conèixer exactament què fer amb la fruita en arribar a casa. Per això, t'ho expliquem breument.El procés de maduració consisteix en canvis que experimenten els aliments 'físicament', és a dir, tot allò que tingui a veure amb el seu aspecte, olor i sabor. Quan aquests canvis ocorren, com qualsevol altre procés natural, la fruita envelleix i al final acaba morint.

Diverses fruites tallades
Cada fruita té un procés de maduració diferent. | Getty Images

Tanmateix, el procés de maduració també afecta el fet que la fruita consumida sigui més digerible: no és el mateix menjar-se un plàtan verd que un ja madur. Això passa gràcies a la seva composició, entre altres coses. Una de les hormones més importants que ajuda en aquest procés és l'etilè, que provoca la maduració perllongada de la fruita i la fa més desitjable.

Tal com esmentàvem anteriorment, hi ha fruites que segueixen madurant després de tallar-les. En aquest cas, els alvocats, els plàtans, les peres, les pomes o els tomàquets són un dels clars exemples de maduració després de ser recol·lectats.

Aquest tipus de fruites són les que necessiten una sèrie d'indicacions específiques per tenir una bona conservació fins a consumir-les. Per això és totalment contraproduent emmagatzemar-les amb aquelles que acaben la maduració en agafar-les de l'arbre.

On sols emmagatzemar aquestes fruites climatèriques?

El lloc ideal per conservar-les per respectar el seu cicle és el fruiter. L'ambient fresc i sec és el lloc ideal per mantenir les fruites d'aquest tipus, així evitarem que es maduren molt ràpidament o es podreixin.

En contrapartida, les fruites no climatèriques són les que acaben la maduració en tallar-les de l'arbre. Aquestes són més dependents dels canvis de temperatura, de manera que el lloc més adequat és la nevera. Per exemple, les maduixes, els fruits vermells i els cítrics haurien de romandre a la never, per evitar que es deteriorin abans d'hora o perjudiquin les altres al mateix espai.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp