Mercadona

Arrasa a Mercadona l'aliment ideal per esmorzar sense engreixar-se per menys d'1 euro

La cadena de supermercats valenciana compta amb una opció ideal per esmorzar bé i no preocupar-te per les calories

Tot i que l'esmorzar no és realment el menjar més important del dia, sí que és interessant tenir en compte un detall important. I és que, encara que podem no esmorzar (especialment quan no ens ve de gust), si ho fem, és preferible que siguin opcions nutritives. I, és clar, també saludables.

 

El fet que no sigui una opció indispensable no vol dir que no ens proporcioni beneficis útils per a la resta del matí. De fet, les investigacions mostren que menjar al matí millora la funció cerebral, la concentració, la força, l'estat d'ànim i la sociabilitat d'una persona.

Per això, és imprescindible que l'esmorzar estigui ben compost i es basi en aliments nutritius i saludables. Això encara és més important per als que no volen patir problemes digestius. O per qui tingui un excés de pes.

Aquesta és l'alternativa més sana de Mercadona a les torrades de l'esmorzar

Per a moltes persones, una part fonamental de l'esmorzar són les torrades. Ara bé, és una opció que els nutricionistes desaconsellen cada vegada més, especialment les que no siguin integrals (de veritat). El problema es troba, especialment, al principal ingredient de les torrades.

 

I és que s'elaboren habitualment amb pa de motlle, per la qual cosa és habitual que continguin una gran quantitat de farina blanca. No és cap secret que aquesta farina té un alt contingut en carbohidrats complexos. En aquest sentit, tenim al nostre abast moltes alternatives, molt més saludables, però n'hi ha una en concret que trobem a Mercadona que crida l'atenció.

Fotomuntatge de les torrades de pa de sègol del Mercadona.
Aquesta alternativa a les torrades és una opció que cal tenir en compte a l'esmorzar. | CatalunyaDiari
 

Es tracta del seu pa torrat amb fibra i sèsam, comercialitzat sota la seva popular marca Hacendado. Per què és una opció interessant? Principalment perquè és un pa elaborat sobretot a partir de farina integral de sègol (en un 85%).

Per què el pa torrat amb fibra i sèsam és una gran opció per esmorzar?

El pa torrat amb fibra i sèsam de Mercadona, a més, conté un 11% de llavors de sèsam i sal. Cada porció proporciona una aportació calòrica de 38 calories, 5,8 grams d'hidrats de carboni (dels quals 0,3 grams corresponen a sucres).

També aporta 0,7 grams de greixos, 1,2 grams de proteïnes i 2,3 grams de fibra. I el contingut en sal és baix, ja que amb prou feines aporta 0,11 grams de sal. A més, conté un elevat contingut en fibra, la qual ajuda a reduir el restrenyiment i protegeix el nostre organisme de les malalties cardiovasculars.

El millor de tot és que és una opció saludable i assequible per a totes les butxaques. A Mercadona un paquet de pa torrat amb fibra i sèsam amb 26 unitats té un preu de només 85 cèntims d'euro. En producte es comercialitza en paquets de 250 grams, de manera que el quilo ens surt a només 3,40 euros.

El que hem d'evitar per esmorzar sempre que puguem

Si bé les torrades no acaben de ser una de les millors opcions per esmorzar, hi ha altres productes que horroritzen els nutricionistes. En primer lloc, moltes vegades abusem dels cereals ensucrats o refinats. Tot i el seu perfil dolç i cruixent i la seva omnipresent presència a la taula de l'esmorzar, la majoria dels cereals ensucrats no et duraran gaire.

▶️ Vídeo del dia

Tampoc no són adequades les coques o els gofres, les magdalenes, les galetes o la brioixeria en general (com els pastissos d'esmorzar). Una cosa semblant passa amb les populars barretes d'esmorzar. O amb els iogurts endolcits i baixos en greix o sense greix.

I els sucs o sucs de fruites? Mai no podran reemplaçar una peça de fruita sencera. Al contrari, augmenten el nivell de glucosa a la sang ràpidament. I fan augmentar de pes.