Imatge de diversos carros amb el logo de Mercadona.

Arrasa a Mercadona el millor substitut del sucre: sense calories i ajuda a perdre pes

A Mercadona són conscients que la població es preocupa pel consum de sucre i ofereix una gran alternativa

A hores d'ara, dir que el sucre és nociu per a la nostra salut no és una novetat, sinó més aviat una evidència. Són molts els nutricionistes i els professionals de la salut els que aconsellen que en reduïm al màxim possible l'ús. No obstant això, encara que són moltes les persones que cada cop en prenen més consciència, sembla que n'hi ha d'altres que encara es resisteixen.

El sucre: protagonista de moltes malalties

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) estableix que el consum de sucre no hauria d'excedir el 5% de les calories totals diàries. Això vol dir que ens hauríem de limitar a consumir 25 grams de sucre al dia.

Persona fent-se una prova de glucosa
Un consum excessiu de sucre pot causar malalties com la diabetis | Getty Images

Són moltes les persones que cada cop estan prenent més consciència sobre aquest advertiment. Tot i això, encara estem lluny que aquesta recomanació sigui acatada per la gran majoria de la població.

I és que tampoc no és fàcil evitar-ne el consum tot d'una, sobretot si tenim en compte que es tracta d'un aliment molt present a la nostra societat. Sense anar més lluny, els refrescos, els dolços, les conserves, els sucs, el menjar refinat o l'alcohol són productes que contenen grans quantitats de sucre.

Tot i que la indústria del sucre ja ha intentat desvincular-ne el consum a determinades malalties, avui dia s'ha constatat que el sucre és el responsable d'empitjorar molts factors de risc. Són diversos els estudis que així ho han comprovat. Per exemple, un excés de sucre a la sang és determinant per a malalties com l'obesitat, la diabetis o la hipertensió.

Mercadona ven l'alternativa ideal al sucre: bon sabor i sense calories

Per sort, cada cop hi ha més persones que es preocupen de revisar la seva alimentació. Els consumidors procuren substituir aliments o productes perjudicials per altres de més sans i naturals. En aquest sentit, Mercadona ha tornat a escoltar els seus clients.

La cadena valenciana sap perfectament que moltes persones estan començant a eliminar el sucre del seu dia a dia. Per això han decidit llançar-se a la piscina i oferir un nou producte: Edulcorant Eritritol i Sucralosa Hacendado.

Cullereta plena de sucre
Edulcorants, com l'Eritritol, són els grans substituts del sucre | Getty Images

L'Eritritol és un edulcorant que té bon sabor i amb prou feines aporta calories. És ideal per afegir-lo a diversos aliments i begudes, i el millor de tot és que té una alta tolerància a la digestió i és apte per a diabètics.

Aquesta substància fa milers d'anys que acompanya la humanitat, ja que està molt present en moltes fruites: peres, melons, raïms, etc. Es tracta d'un producte molt nou i que està arrasant a totes les botigues del país. Actualment està disponible en un pot de 200 grams, i el preu és de 3,30 €.

Els excessos sempre són dolents

Com tot en aquesta vida, no és bo abusar dels excessos. Si bé és cert que el consum d'edulcorants s'ha disparat molt aquests darrers anys, la seva ingesta ha de ser moderada. És evident que és una alternativa molt més saludable que el sucre, és clar.

Ara bé, també cal tenir present que un excés de consum tampoc no seria beneficiós per a la nostra salut. La millor alternativa és sempre un menjar saludable i, dintre de tot, que sigui el més natural possible.