App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Ataquen el president de Mercadona, Juan Roig, per l'anunci que acaba de fer

La seva última decisió amb el projecte de València està portant cua

Juan Roig, propietari de Mercadona
La seva última decisió amb el projecte de València està portant cua | Wikipedia

El començament de les obres del pavelló multiús que promou Juan Roig, president de Mercadona, a València ha generat una gran polèmica. L'empresari va anunciar que el nom definitiu serà 'Casal Espanya Arena' i no València Arena, com estava previst des de fa temps. Dirigents de Compromís com Amadeu Mezquida, secretari del grup municipal i proper col·laborador de Ribó, actual alcalde de València, l'ha qualificat de «franquista».

Mezquida ha carregat contra el nom del projecte a les seves xarxes socials: «'Casal Espanya Arena' sembla el nom d'un programa de tauromàquia de l'època de Franco. Quina jugada, amagar el nom de la ciutat en un projecte icònic que és possible gràcies a la cessió de terreny feta per l'Ajuntament».

A més, Mezquida ha acusat Roig de «trolejar l'Ajuntament, perquè el nom del projecte era un i l'ha canviat a posteriori». El dirigent de Compromís ha qualificat el canvi de nom com a «jugada» de l'empresari.

Joan Ribó, alcalde de València, també crític

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, també ha criticat el nou nom del pavelló, encara que de manera més formal: «Ens agradaria que el nom de la ciutat estigués vinculat al recinte per no perdre l'oportunitat de promoció amb els seus esdeveniments internacionals».

Més durs han estat altres regidors de Compromís com Isabel Lozano o el polèmic Giuseppe Grezzi, que han acusat l'empresari Juan Roig de «menysprear la ciutat» de València.

Carlos Galiana, actual regidor de Cultura Festiva, s'ha preguntat que «per què aquest nom?». També ha carregat contra Juan Roig el regidor processat Pere Fuset. D'altra banda, Sandra Gómez, vicealcaldessa del PSOE, ha estat més diplomàtica i ha destacat que «no podem deixar passar l'oportunitat» d'utilitzar el nom de València.


Comentaris

envia el comentari