Imatge d'un home d'esquena en banyador saltant a la platja

Ni se t'acudeixi dur roba interior sota el banyador: avís urgent dels experts

Aquest acte tan comú pot provocar riscos que desconeixies

Tot i que és una cosa molt comuna que fins i tot pot estar de moda, la veritat és que portar roba interior sota el banyador pot ser contraproduent. És més, pot arribar fins i tot a produir problemes de salut.

Aquesta moda es va començar a posar en pràctica allà pels anys 90, així com pels 2000, a causa dels surfistes. Així és, aquests feien servir un vestit de bany especial, conegut com a 'boardshort', que sí que permetien portar calçotets sota.

Tot i això, la resta dels banyadors no estan preparats per fer-ho. Per aquest motiu, encara que segur que durant l'adolescència ha estat una cosa que has practicat i que hauràs vist més d'una vegada, el millor és deixar de fer-ho. A continuació t'expliquem tots els motius.

Els experts avisen dels perills de portar roba interior sota el banyador

El fet que una cosa estigui de moda no sempre vol dir que s'hagi de seguir. Tot i que han passat més de dues dècades des del començament dels anys 2000, sembla que hi ha coses que se segueixen practicant, com el fet de banyar-se amb calçotets i roba de bany alhora.

Imatge d'una filera de banyadors i biquinis estesos perquè s'assequin
Encara que estigui de moda, la veritat és que no és gens recomanable | Getty Images

Ara, els experts han compartit una sèrie de raons per especificar per què això és una mala idea. Així que, el millor serà que canviïs l'hàbit com més aviat millor si no vols enfrontar-te a diversos problemes.

1. Problemes de fertilitat

Els metges han estat els encarregats de donar la veu d'alarma respecte de la moda de portar roba interior sota el banyador. Amb aquestes dues peces juntes, els especialistes adverteixen que es produeix una pressió excessiva a la zona, així com un gran augment de la temperatura. I tot això pot tenir greus conseqüències per a la salut, a llarg termini. Algunes són els problemes testiculars o fins i tot de fertilitat.

2. Possibles irritacions

Una altra de les coses que cal tenir en compte i per la qual és millor que t'oblidis de fer servir calçotets i banyador al mateix temps és que, a causa de l'excés de peces, poden aparèixer molestes irritacions.

Entre elles, en destaquen algunes com les rascades, les pitjors companyes en temporades com l'estiu. Aquestes són especialment temudes pel fet que acaben sent doloroses, provocant que s'acabi la diversió.

3. Excés d'humitat

Un dels problemes que comporta l'ús del banyador amb roba interior és que es crearà un excés d'humitat a la zona. Això és degut a que els calçotets no compten amb un disseny apte per romandre submergits a l'aigua molt de temps, de manera que triguen a assecar-se.

I quan apareix la humitat, també augmenta el risc que proliferin tota mena de bacteris, provocant el risc de patir algun tipus d'infecció urinària.

Primer pla inferior d'un home amb banyador després de sortir de l'aigua
La humitat facilita la proliferació dels bacteris | Getty Images

4. Manca de comoditat

La manca de comoditat també és un factor que has de tenir en compte. Sí, perquè, en submergir-se a l'aigua, la roba interior s'amarà i enganxarà a la pell, cosa que no resulta gens agradable després d'un temps.

A més, a això cal sumar-li que, en estar plena d'aigua, la peça pesarà molt més i serà més complicada de portar. Una cosa que també afectarà l'agilitat que es pugui tenir dins del mar o la piscina.

És el moment de canviar d'hàbits

La moda de portar calçotets sota el banyador va ser molt seguida a principis del mil·lenni. No obstant això, avui dia coneixem tots els perills que comporta el fet de continuar duent-la a terme.

Si et preocupes per la teva salut i vols cuidar la teva zona íntima al màxim, el millor serà que oblidis portar roba interior dins l'aigua. De fet, la millor idea és apostar per banyadors còmodes que s'ajustin a les teves necessitats a cada moment.