Foto d'un munt de sal a les mans.

L'increïble truc d'àvia per corregir el menjar quan t'has passat amb la sal

Si li has ficat massa sal al menjar, té solució

Si hi ha un ingredient que no pot faltar en cap cuina, aquest sens dubte és la sal. Es tracta d'un condiment gairebé indispensable a molts plats, ja que, si l'apliquem de manera correcta, pot aconseguir millorar el sabor dels nostres àpats. Ara bé, què passa quan fiquem massa sal al menjar?

La sal, un condiment perillós

Segur que a tu també t'ha passat. Estàs cuinant i decideixes afegir-hi una mica de sal al plat. Però quan te n'adones ja és massa tard, i el que semblava ser un potenciador de sabor s'ha convertit en tot el contrari.

És normal que alguna vegada ens passem amb la sal sense adonar-nos. Es tracta d'un d'aquells condiments que cal fer servir amb cura, ja que si l'afegim en excés pot acabar arruïnant el nostre plat.

I és que pensa-ho, no hi ha res més desesperant i frustrant que passar-te tot el matí o la tarda cuinant aquest plat perquè al final el resultat no sigui l'esperat. Però no et preocupis, perquè a continuació veurem com podem arreglar aquest problema sense necessitat de llençar el menjar.

Foto d'una cullera de fusta amb sal.
La sal és un condiment que s'ha de fer servir de forma moderada. | Getty Images
 

Realment hi ha un truc?

Doncs la resposta és sí. Encara que ens hàgim passat amb la sal, no cal que ens desfem del menjar. Només cal aplicar aquests trucs molt senzills que ens ajudaran a equilibrar novament el nostre plat.

Potser ho has sentit alguna vegada, però si no és el cas, el científic Robert Woke va parlar una vegada sobre el famós truc de 'la patata'. Pel que sembla, la saviesa popular afirma que, si afegim una mica de patata, s'absorbeix l'excés de sal.

Woke no estava gaire convençut d'aquest truc, ja que ell considerava que la patata l'única cosa que feia era simplement absorbir el brou, com si fos una esponja. Així ho va poder constatar en alguns experiments que va fer, però de qualsevol manera... No perds res per provar-ho!

Si aquest remei no t'acaba de convèncer, no et preocupis perquè n'hi ha molts més. Per exemple, el suc de llimona també pot ser un bon aliat. L'acidesa de la llimona pot ajudar a equilibrar una mica el sabor. No obstant això, com més excés de sal, més difícil és equilibrar el sabor.

Però si el plat que s'ha vist perjudicat conté brou, el remei és més senzill. En aquests casos, només n'hi haurà prou amb afegir-hi més brou per rebaixar el sabor, o, fins i tot, també podríem substituir-lo per un brou nou.

Foto d'un metge mirant la tensió a un home.
Abusar de la sal ens pot provocar hipertensió arterial. | Getty Images
 

Com a últim recurs, també podries provar d'afegir-hi aigua. Tot i que aquesta opció no és la més idònia, ja que l'aigua farà que es dilueixin més els sabors, també pot ser un bon remei en el pitjor dels casos.

Per què no és bo abusar de la sal?

En qualsevol dels casos, és important tenir present que no és bo abusar de la sal als nostres àpats. El seu excés, de la mateixa manera que ho farien els sucres o els greixos, pot posar en risc la nostra salut.

Concretament, un excés de sal podria incrementar la nostra pressió arterial i, per tant, causar-nos hipertensió. Aquestes patologies també podrien acabar desencadenant en malalties com problemes cardiovasculars, hemorràgies o embòlies. Per tant, si consumeixes sal... Fes-ho de forma moderada!