Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pablo Ojeda parlant al programa de ràdio Els matins Kiss, en un quadrat vermell sobre fons de magatzem de formatges

El seriós avís del nutricionista Pablo Ojeda sobre els formatges a Espanya

El formatge és un dels productes més consumits del nostre país sobre el qual hem de tenir en compte alguns aspectes

Pablo Ojeda ha parlat sobre el consum de formatge en una entrevista realitzada als Las Mañanas Kiss. I tant els entrevistadors com els oients han pres notes amb molta atenció.

El formatge, un dels productes més adorats i consumits d'Espanya, també pot ser un gran vici. I aquests consells de l'expert en nutrició són molt interessants a l'hora de tenir cura dels seus efectes negatius.

Ni tan sols el formatge fresc té un baix contingut de greix

Pablo Ojeda ve a desconstruir-nos el mite que el formatge és el gran enemic de les dietes d'aprimament. Un cop més, ens topem que l'important, a mitjà-llarg termini, és saber alimentar-se.

En efecte, i com que el nutricionista ens confirma en aquesta entrevista, el formatge té un percentatge alt de greix. De fet, posa l'exemple del formatge fresc, que pensem que és dels més lights i, tanmateix, ja conté un 20% de greix.

El formatge sempre tindrà greix, però això no vol dir que sigui poc saludable. Sobretot quan és un formatge fabricat de manera artesanal i poc processat, el formatge és un gran amic en una dieta saludable.

El formatge conté elements que milloren el sistema ossi o que actuen de forma directa activant-nos la serotonina. És a dir, que el formatge ens dóna força i alegria.

Però no només això. Hi ha altres motius pels quals és recomanable menjar formatge. Motius que, de fet, interessen de manera especial els aficionats a l'esport al gimnàs.

Aquest és el motiu pel qual és bo menjar formatge sovint

El formatge, com més curat, més gras. Exacte: com més bo, més engreixa, un clàssic. Però "són greixos cardiosaludables, no són dolents", afirma Pablo Ojeda.

El formatge, segons explica l'expert, aporta una de les proteïnes més importants que existeix. I és aquesta proteïna tan crucial per als amants de l'exercici físic al gimnàs.

Els qui acostumen a anar a cuidar el seu cos entre pesos, sobretot amb metes pel mig, la coneixeran. La proteïna del formatge és la famosa proteïna whey, la proteïna del sèrum de la llet.

Així que aquesta recomanació de Pablo Ojeda ens encanta: diu que podem consumir unes tres falques del formatge més curat, sense cap problema, al dia.

Per últim, dona una dada molt interessant per a les persones intolerants a la lactosa i per a les que siguin especialment sensibles a les histamines. És a dir, a les que solen tenir reaccions al·lèrgiques.

I és que, per a les primeres, els formatges de cabra, igual que la llet, són els que els van millor. Com més guarit és el formatge, més perd en quantitats de lactosa.

En el cas de les persones amb tendència al·lèrgica, Ojeda recomana evitar els formatges forts. Com més curat, pitjor i, els formatges blaus, no serien gens recomanables en aquests casos.