Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un supermercat amb una persona portant un carretó, una altra imatge en primer pla d'una dona sorpresa i una darrera imatge d'una fabada en un bol de fang

L'OCU recomana encaridament una fabada de marca blanca: clavada a les casolanes

Aquesta opció és una de les més recomanables si vols comprar una fabada envasada al supermercat segons l'OCU

Des de l'Organització de Consumidors i Usuaris, coneguda com a OCU, han dut a terme un nou estudi per determinar quina és la millor fabada que es pot trobar al supermercat.

Per fer-ho, ha tingut en compte aspectes com els seus ingredients, el seu etiquetatge, el sabor o el preu, entre d'altres. A l'hora d'escollir la millor, hi ha hagut un equilibri entre el sabor i la qualitat nutricional, tenint en compte també per quants diners es pot comprar.

Aquesta és la millor fabada de marca blanca segons l'OCU

Com passa amb altres productes, l'OCU ha analitzat diversos aspectes, com els ja esmentats, així com la presència d'additius o aromes afegides. També han comptat amb experts per fer un tast i jutjar les favades pel seu sabor.

Després de dur a terme aquestes proves, la fabada que ha sortit millor parada és una de marca blanca. En concret, la fabada a l'asturiana d'Eroski, l'envàs de la qual conté 435 grams i té un preu d'1,45 euros.

Imatge de fons d'un supermercat Eroski i dues imatges més de la llauna de fabada a l'asturiana del mateix supermercat
La fabada a l'asturiana d'Eroski és la més recomanada per l'OCU | Eroski

El segon i el tercer lloc del rànquing, després de la fabada d'Eroski

Molt de prop a la d'Eroski hi ha la fabada d'Alcampo. En aquest cas, l'envàs és de 440 grams i el preu és de tan sols 1,43 euros. Al tercer lloc trobem la fabada d'Ahorramas, que es ven per 1,45 euros.

De les tres millors opcions, la que té més calories és la fabada asturiana Alcampo, amb 165 kcal per cada 100 grams. La resta, com indica l'OCU, ronda les 150 kcal. A més, la d'Eroski destaca pel percentatge de llegum, amb un 55%.

Top 5 millors fabades segons l'OCU

MarcaPuntuació sobre 100
Fabada a l'asturiana Eroski75
Fabada asturiana Alcampo74
Fabada asturiana Estalvies72
Fabada asturiana Carretó70
Fabada Litoral -30% greixos i sal70

La darrera posició del rànquing de l'OCU sorprèn

Aquestes tres opcions del supermercat se situen per sobre de la de Hacendado, de venda a Mercadona. Per la seva banda, des de l'organització recorden que cap d'elles és "d'alta qualitat", encara que les millors sí que són més recomanables.

En aquest punt, sorprèn la fabada De la nostra terra, de Carrefour, ja que s'ha quedat a l'última posició del rànquing de l'OCU. A més, també és una de les més cares de totes les analitzades.