Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un plat de mandonguilles i en primer pla una dona amb gest d´aprovació i felicitat

L'OCU ho té clar: aquestes són les millors mandonguilles del supermercat a Espanya

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha analitzat 6 dels plats preparats més venuts per fer l'estudi

Les mandonguilles són un dels àpats que segur que recordes amb felicitat de la teva infància. Tot i que no hi ha comparació entre les casolanes i les preparades, l'OCU s'ha fixat en aquestes darreres, a causa dels canvis d'hàbits dels consumidors.

Des de l'organització han fet una anàlisi dels sis plats preparats de mandonguilles més coneguts del supermercat. Encara que asseguren que no són les més recomanables, algunes sí que destaquen per la seva qualitat i sabor.

L'OCU compara sis mandonguilles preparades

Per fer-ne l'estudi, l'OCU ha comparat les mandonguilles guisades d'Eroski i Hacendado. També les mandonguilles amb salsa Emcesa, les mandonguilles amb patates de Carrefour, amb tomàquet i patates de Dia al punt i les que porten arròs pilaf d'El Corte Inglés.

Aquesta anàlisi s'ha dut a terme revisant l'etiquetatge de tots els productes per valorar-ne la composició nutricional, així com factors com els additius o el nivell de processament. Finalment, uns cuiners experts n'han valorat el sabor.

Aquestes són les millors mandonguilles del supermercat

Després de dur a terme una exhaustiva anàlisi, des de l'OCU han determinat que només se salven les mandonguilles amb tomàquet i patates de Dia al punt. I és que estan elaborades sense additius. A més, també són les que més han agradat als experts pel seu sabor.

dia mandonguilles patates tomàquet
Les mandonguilles amb patates i tomàquet de Dia són les millors segons l'OCU | Dia

Segons els cuiners, la qualitat de la carn picada també ha estat un factor important. Les millors, de Dia i Eroski, usen una carn acceptable. Les pitjors en sabor, de Carrefour, Emcesa i El Corte Inglés, tenen una carn plena de fils i vedella.

Top 5 millors mandonguilles del supermercat segons l'OCU

MarcaPreu
Mandonguilles amb tomàquet i patates Dia al punt2,79 euros
Mandonguilles guisades Eroski5,39 euros
Mandonguilles amb patates de Carrefour3,35 euros
Mandonguilles amb salsa d'Emcesa2,88 euros
Mandonguilles amb arròs pilaf El Corte Inglés2,95 euros

La sal, un problema comú en aquestes mandonguilles

Des de l'organització deixen clar que aquest tipus de menjar preparat no és el més recomanable. Un dels principals problemes rau en la quantitat de sal que porten. De mitjana, els envasos contenen 270 grams de producte, en què la sal és exagerada.

Segons les recomanacions nutricionals, no és convenient consumir-ne més de 5 grams de sal al dia. Aquests plats, de mitjana, contenen 3,6 grams per envàs. És a dir, el 72% de la quantitat diària recomanada.

Criden l'atenció, sobretot, les mandonguilles de Carrefour, que contenen 5 grams de sal a l'envàs, cobrint la totalitat de la recomanació. Des del punt de vista nutricional, l'OCU els valora com a plats massa salats.