Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una persona amb un carretó en un supermercat i un cercle amb un tros de truita de patates

Si t'agrada la truita, pren nota: el supermercat que ven la millor, segons l'OCU

L'organització ha analitzat diferents opcions del supermercat per determinar quina té la millor qualitat

La truita és un dels plats que no poden faltar a la nostra gastronomia i que més debats genera. La de patates, concretament, s'ha convertit en una icona nacional i, per aquest motiu, també és al punt de mira de l'OCU.

En aquesta ocasió, des de l'OCU s'han llançat a valorar les truites envasades que es poden trobar al supermercat. Mitjançant aquest informe, hem pogut conèixer quina és l'opció més interessant.

El supermercat amb la millor truita, de marca blanca

Per fer-ne l'estudi, l'OCU (Organització d'Usuaris i Consumidors) ha tingut en compte diferents factors. Entre ells, dos dels que més destaquen són el sabor i la textura, ja que és una cosa que preocupa, i molt, els consumidors.

En primer lloc, l'organització recorda que cap de les envasades no té la qualitat d'una truita casolana. No obstant això, sí que ha trobat algunes capaces de sobresortir entre les altres.

La que s'emporta el primer lloc és la truita de ceba caramel·litzada i ous campers de La Cuina d'Aldi. L'OCU en destaca el sabor intens i la sucosa textura. És a dir, sobresurt en qualitat.

Truita de patata amb ous campers i ceba caramel·litzada d'Aldi
La truita de ceba caramel·litzada i ous campers d'Aldi és la millor segons l'OCU | OCU, Getty Images

Un mercat de la truita dominat per la marca blanca

La marca blanca és la que domina el mercat de la truita de patata. Hacendado, la marca de Mercadona, té ni més ni menys que el 65% de la quota, com indiquen des de l'organització. També destaca la marca Palacios.

L'OCU, per part seva, també ha parlat del valor nutricional de cada truita. Cap és alta en greixos, sucres o sal, la que té menys calories és la de La Cuina d'Aldi. A l'altre extrem, hi ha la d'Auchan.

Les millors truites de patata envasades segons l'OCU

TruitaSupermercatPuntuació sobre 100
Truita de patata amb ceba caramel·litzada i ous campers de La Cuina d'AldiAldi67
Truita de patata amb ceba FuentetajaAlcampo
Dia
57
Truita de patata amb ceba AuchanAlcampo57
Truita de patata amb ceba HacendadoMercadona56

La truita fora del rànquing que també destaca

D'altra banda, des de l'organització també han volgut fer esment a una altra truita. Aquesta, tot i que no pot entrar al rànquing perquè és congelada i no refrigerada, també ha cridat latenció.

Es tracta de la truita artesanal de La Cuina de Senén, una opció que s'ha d'acabar a la paella, cosa que fa que sembli més casolana i autèntica que la resta, com determinen des de l'OCU.