Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un passadís de supermercat amb un carretó i una rodona amb diferents tipus de cervesa

Avís de l'OCU als espanyols que prefereixen la cervesa amb llimona: preneu nota

Un estudi dut a terme per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet llum sobre el que realment conté aquesta popular beguda

La cervesa amb llimona és una de les begudes més consumides a Espanya, especialment a l'època estival, pel sabor refrescant i el baix grau alcohòlic. Tot i això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha realitzat un estudi que posa en evidència una cosa que segurament no et farà gaire gràcia.

I és que, segons hem sabut, la majoria de les marques que es venen a bars i supermercats amb prou feines contenen llimona. I, en canvi, tenen una gran quantitat de sucres afegits que augmenten les calories.

En aquest sentit, l'OCU ha analitzat el contingut de fruita i sucres de les principals marques de cervesa amb llimona envasada, tant amb alcohol com sense alcohol, i ha trobat grans diferències entre elles. Segons el tipus de cervesa, es poden distingir dues variants: les Shandy i les Radler.

Quin és l'avís de l'OCU sobre les cerveses amb llimona que es venen a Espanya?

Les Shandy són cerveses que es barregen amb refresc o suc de llimona, però que en realitat no porten res de fruita. El seu sabor cítric es deu a les aromes artificials que afegeixen els fabricants. Algunes marques que produeixen aquest tipus de cervesa són Cruzcampo o Mahou.

L'OCU adverteix que aquestes cerveses són més refrescants i tenen menys alcohol que una cervesa clàssica, però el sabor no prové de la llimona natural, sinó de saboritzants i edulcorants. A més, tenen una aportació calòrica un 15% menor a la de la cervesa convencional.

Les Radler sí que porten llimona, però molt poc

Les Radler, d'altra banda, són cerveses que sí que porten una mica de suc de llimona, però molt poc. Segons l'OCU, cap no supera el 5% de fruita, cosa que és només un exemple de la mínima quantitat que tenen de llimona.

Encara més, fins i tot algunes marques que produeixen aquest tipus de cervesa són Damm Lemon, que conté un 0,4% de llimona segons l'OCU. O la Saerbrau o la popular Radler Ambar, que compten amb el mateix 5%. De fet, també cal esmentar que són productores d'aquest tipus de beguda les marques San Miguel o Amstel.

L'OCU alerta que aquestes cerveses tenen un notable contingut calòric, sobretot les que tenen alcohol. En el cas de les Radler amb alcohol que trobem a l'anàlisi, que es caracteritzen per ser cerveses amb un grau alcohòlic d'entre 2 a 3,2, sumarien un 12% més de calories, si les comparem amb una de tradicional.

Quina és la recomanació de l'OCU?

L'OCU recomana als consumidors que prefereixen la cervesa amb llimona que optin per preparar-la ells mateixos a casa amb cervesa normal i suc natural de llimona. D'aquesta manera, podreu gaudir de l'autèntic sabor de la llimona i controlar el sucre i les calories que consumeixen.

A més, l'OCU demana als fabricants que indiquin clarament el percentatge real de fruita que contenen els seus productes i que redueixin l'ús de sucres afegits. Així mateix, sol·licita a les autoritats sanitàries que regulin l'etiquetatge i composició d'aquestes begudes per evitar l'engany als consumidors.