Tres pots amb batut de fruita

El batut que has de prendre durant tres dies per aprimar-te

Un batut nutritiu ple d'ingredients naturals pot ser la millor manera de perdre pes

El greix abdominal, també conegut com a greix visceral, es troba sota la pell del ventre. És allò que es troba a l'abdomen i envolta les vísceres o òrgans vitals (els intestins i el fetge). Tanmateix, aquest greix pot comportar certs riscos per a la salut general d'un individu. Per això, aprimar-se, i més concretament perdre greix abdominal, és una manera de mantenir-se en forma i guanyar salut.

Quin batut pot ajudar a perdre panxa?

Tot i que és cert que no hi ha cap aliment miraculós, la inclusió d'aquest batut podria ajudar-te a perdre pes de manera més fàcil. A més d'una elaboració senzilla, té un sabor exquisit, de manera que és el favorit de molta gent. Prenent-te'l tan sols durant 3 dies, notaràs els seus efectes aviat.

A l'hora de preparar el nostre batut, cal tenir en compte alguns consells. En primer lloc, és imprescindible escollir fruites i verdures fresques i de temporada. Això ens proporcionarà una beguda rica en antioxidants, fibra, vitamines i minerals. També és possible optar per fruites congelades si el contingut en micronutrients es manté adequadament.

D'altra banda, hem de pensar bé quin tipus de llet és la més recomanable per fer-la servir com a base. Dependrà de la decisió de cadascú, però les vegetals com ara la de civada, soja, ametlles… són opcions ideals gràcies a l'escàs greix que contenen. Si volem enriquir-lo encara més per augmentar el contingut de proteïnes o fibra, és possible afegir-hi llavors (per exemple, les de xia o lli) o, fins i tot, suplements dietètics com ara l'espirulina.

Batut de cireres i pot ple de cireres
Pots triar la fruita que més t'agradi, però si és de temporada, millor. | Getty Images

Com fer un batut nutritiu ideal per perdre panxa

Ingredients: 150 g de fruites vermelles, 150 ml de llet d'ametlles, 2 cullerades de llavors de lli moltes.

Elaboració: El procés és molt senzill. Col·loca tots els ingredients al recipient d'una liquadora. A continuació, barreja la preparació fins a obtenir una beguda suau i homogènia.

Per a aquesta recepta també pots triar fruita congelada per obtenir un deliciós batut gelat: ideal per a l'estiu.

El greix abdominal és perillós per a la salut?

El greix abdominal pot ser causat per l'excés de menjar, el mal estil de vida (tabac, alcohol), les hormones o el sedentarisme; però, quin és el problema amb el greix visceral? Les cèl·lules que en contenen, conegudes amb el nom d'adipòcits, circulen per la sang i alliberen els lípids: això origina un excés de triglicèrids. Llavors, el greix pot acabar obstruint les artèries i donar lloc a l'aparició d'una gran quantitat de malalties: entre les més comunes hi ha la diabetis o la hipertensió arterial.

A més, l'excés de greix visceral pot provocar altres malalties més greus, com ara el càncer de fetge o l'infart. Són conseqüències més greus que l'excés de sucre i greix a la sang. Per això, el greix abdominal pot ser perjudicial per a la salut. Així doncs, perdre greix abdominal ajuda a restaurar i mantenir la salut.

Com perdre greix abdominal de manera efectiva?

Hi ha una bona notícia: quan comencem una dieta d'aprimament i la combinem amb la pràctica d'exercici físic, el greix abdominal és allò que primer es perd, malgrat que el cos emmagatzema greix fàcilment al ventre.

No obstant això, per aconseguir-ho ens hem de moure: caminar o pujar i baixar escales són dos exercicis físics que podem fer diàriament. En realitat, és una forma senzilla i simple de gastar energia i cremar calories sense gaire esforç. En aquest sentit, els experts aconsellen practicar una vegada a la setmana una activitat de resistència, com ara trotar o caminar a pas lleuger.

També podem incloure a la nostra rutina altres activitats esportives, per exemple, el ciclisme o la natació. Aquests darrers són ideals per posar el nostre cos en marxa i, a més, s'exerciten els músculs ubicats a l'àrea abdominal.