Noia bebent un got d'aigua

La beguda que pots prendre cada dia: ajuda a aprimar-te i millora la teva salut

Tens un ampli ventall de varietats

El te és més que una beguda; és un aliment completament natural que té moltes qualitats per millorar la nostra salut. Tot i les seves múltiples diversitats, totes s'elaboren a partir de la mateixa planta: la Camellia sinensis.

Xina, Japó, Índia, Sri Lanka, Kenya i Turquia han estat històricament els principals productors de te del món. Cada nació crea classes diferents en sotmetre les fulles de la planta a diversos processos com a oxidació, fixació o fermentació. A continuació, et desvetllem tots els seus beneficis.

El te és una beguda rica en antioxidants

Calent, fred, amb sucre o sense. Prendre te és una pràctica que s'ha dut a terme durant segles a diferents cultures de tot el món. El te és una beguda que es pot consumir en diferents formes amb una gran varietat d'aromes i sabors.

A més de ser una beguda deliciosa, el te també té propietats beneficioses per a la salut. Conté antioxidants, que ajuden a protegir el cos.

Així mateix, pot ajudar a reduir el risc de malalties cròniques com ara malalties cardíaques i certs tipus de càncer. També es creu que el te pot ajudar a millorar la salut mental, alleujar l'estrès i l'ansietat i millorar la qualitat del son.

tasses de te
El te és ric en antioxidants | Getty Images

Com lluitar contra l'ansietat i l'estrès

Des de la pandèmia mundial, els casos d'ansietat i estrès han augmentat notòriament. Hi ha moltes herbes que poden ajudar a alleujar els seus símptomes preparant-les en forma de te.

La camamilla és una herba que s'ha fet servir durant segles per promoure la relaxació i alleujar l'ansietat. Aquesta té un sabor suau i agradable. Ideal per gaudir abans de ficar-se al llit per ajudar a dormir.

Així mateix, l'espígol és una altra herba popular per alleujar l'estrès i l'ansietat. A través d'aroma dolça i floral, pot ajudar a calmar la ment i el cos. De fet, es recomana gaudir d'una tassa de te de lavanda abans de ficar-se al llit per ajudar a promoure un somni tranquil.

I què millor que la valeriana per tractar l'insomni. Aquesta herba té un sabor terrós i amarg, però es pot gaudir amb una mica de mel per millorar-ne el sabor. Així com la til·la, que, amb el seu sabor dolç i suau, també es pot prendre abans d'anar a dormir per agafar més fàcilment el son.

Imatge d'una dona dormint
El te t'ajuda a dormir bé | GETTY IMAGES

Mantingues la silueta

El te té múltiples beneficis per a la salut i un dels més coneguts és la seva capacitat per ajudar a la pèrdua de pes. Hi ha diverses raons per les quals el te pot ajudar a aprimar-se.

En primer lloc, molts tipus de te contenen compostos anomenats catequins. Les quals tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries. A més a més, el te és una beguda baixa en calories i pot ser una alternativa saludable a altres begudes amb alt contingut calòric.

Com els refrescos i els sucs de fruites. En triar te en lloc d'aquestes begudes, es pot reduir la ingesta total de calories, cosa que pot ajudar a perdre pes.

Te verd, font d'energia

Un altre benefici potencial del te és que pot ajudar a augmentar l'energia i el metabolisme. Alguns tipus de te, com el te verd, contenen petites quantitats de cafeïna. D'aquesta manera podeu ajudar a augmentar l'energia i la concentració.

A més, s'ha demostrat que el te verd i altres tipus t'ajuden a augmentar el metabolisme. Això pot ajudar a cremar més calories i a perdre pes més ràpidament.

De totes maneres, no oblidis que no és un producte miraculós. Aquest ha de ser utilitzat en combinació amb una dieta saludable i un exercici regular per obtenir els millors resultats.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!