Foto d'electrodomèstics en una botiga.

La marca d'electrodomèstics que més dura, segons l'OCU: fins a 16 anys

Aquests són els millors electrodomèstics

Com en tot, els electrodomèstics tenen una vida útil, ja que no són infinits. Normalment duren X anys. En anar a comprar-los cal saber quins avantatges preferim: un que sigui més barat i més senzill o un altre que ens duri més anys i tingui més funcionalitats.

Com diu la dita, el que és barat surt car. Per això aquí et mostrarem la millor marca d'electrodomèstics en termes de durada. A més, també parlarem d'altres marques més comercials i de la durabilitat.

Aquesta és la millor marca del mercat per comprar electrodomèstics avui dia segons l'OCU

Segons l'OCU, la millor marca per comprar electrodomèstics que hi ha ara al mercat és Miele. És una de les que més dura i que a més té menys avaries. També té altres competències en marques com ara Zanussi i Bosch que també compleixen els mateixos objectius.

I és que cada marca, també en funció del preu, tindrà una vida útil o una altra. Per això cal estudiar si es vol fer una primera inversió força quantiosa perquè ens duri força anys... O, per contra, estalviar més diners però haver de reposar abans aquest electrodomèstic.

Rentadora Míele
Míele és la millor marca d'electrodomèstics segons les enquestes fetes per l'OCU | Catalunya Diari

L'OCU ha fet una enquesta a milers de persones per esbrinar quant han durat els electrodomèstics i de quina marca són. La mitjana de vida útil d'una rentadora, una nevera o un rentaplats es troba entre 11 i 12 anys.

Però hi ha altres marques com Miele, que gràcies a una millora dels seus components, els seus electrodomèstics poden arribar a durar fins a 16 anys.

L'enquesta ha rebut més de 68.000 opinions i amb elles, han pogut esbrinar que Miele és «el campió de la durabilitat». De mitjana, a rentadores i assecadores dura uns 16 anys, a rentavaixelles uns 15 i a frigorífics uns 14.

Així, l'OCU estima que «els aparells de Miele poden durar, de mitjana, fins a 9 anys més que els de les marques menys duradores de cada categoria».

Altres marques que fan la competència directa a Miele són General Electric i Zanussi. Doncs totes dues també han aconseguit una bona opinió entre els usuaris quant a vida útil dels electrodomèstics, concretament, pels frigorífics.

Per a les rentadores, l'OCU suggereix que compris Miele, Beko i Balay. Per a rentaplats Miele i Siemens, i per assecadores Miele i Zanussi.

Aquestes són les marques pitjors valorades en electrodomèstics segons l'OCU

A rentadores, per exemple, Miele és la millor considerada en referència a la seva durabilitat, amb fins a 16 anys de vida útil. El segueix Siemens, Zanussi, Balay, Fagor, Edesa i Ignis amb 12 anys. I les pitjors considerades són Daewoo i Hotpoint amb 9 anys com a màxim.

Una nevera
Mel competeix en electrodomèstics amb altres marques com Bosch, Zanussi, Balay o Fagor | GETTY IMAGES

Al rentaplats es repeteix una mica el patró. Miele repeteix com la millor amb 15 anys de durabilitat i la segueix Zanussi, Siemens, AEG, Balay, Bosch i Electrolux, entre d'altres, amb fins a 12 anys de vida útil.

Pel que fa als frigorífics combi, canvia una mica més la cosa: La millor marca considerada per a aquest tipus d'electrodomèstic és General Electric amb fins a 17 anys. El segueixen Zanussi, Miele i Baucknecht fins a 14. Les pitjors en aquest camp, segons les opinions, serien LG i Daewoo que només oferirien 10 anys d'utilitat.

A les assecadores torna a guanyar Miele com la millor considerada amb fins a 17 anys. La diferència entre altres marques és abismal, ja que el segueix Siemens, Baucknecht i Hotpoint però només amb 12 anys.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!