Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb diverses ostres obertes i una dona amb la mà tapant-se la boca i cara de sorpresa

El benefici real i saludable de les ostres que no t'expliquen i et pot ajudar molt

Aquest aliment amaga un benefici que mai podries imaginar

Segurament has provat o tens intenció de tastar les ostres. Es tracta d'un aliment exquisit, que destaca pel seu gust intens. Les ostres són un tipus de mol·lusc que s'alimenta d'algues i ajuda a filtrar l'aigua del mar. Encara que poden ser de diversos colors, el més comú és que posseeixin tonalitats grisenques o verdoses.

Normalment, són consumides en fresc i crues. Tot i que el seu cost pot semblar elevat, aquest es justifica per la dificultat del seu cultiu. Des de temps antics, hi ha la creença que les ostres són afrodisíaques, però realment tenen algun efecte en la vida íntima?

Són les ostres realment afrodisíaques?

Encara que hi ha opinions per a tots els gustos, no són pocs els que defensen que les ostres tenen propietats afrodisíaques beneficioses per al nostre cos. Aquest concepte prové de la deessa grega Afrodita, famosa fins i tot avui dia per ser la deïtat de l'amor i la fecunditat.

Així, les ostres actuarien positivament sobre la libido humana, despertant els desitjos més primaris. Ja a l'antiga Roma, on es consumien de manera habitual, tenia fama el seu suposat poder estimulant. Un exemple més recent és el mite de Giacomo Casanova, que era capaç de mantenir el seu ritme amorós gràcies al consum d'ostres.

Muntatge amb un plat d'ostres amb gel i llimona, i un cercle amb una ostra oberta amb una perla a l'interior
Les ostres tenen propietats afrodisíaques beneficioses per al nostre cos. | Getty Images Signature, Getty Images Pro

En definitiva, des de temps immemorables s'ha donat per veritable l'efectivitat de les ostres, però la ciència opina diferent. La majoria de científics creuen que encara no s'ha investigat prou per establir aquesta dada com a veritable o fiable.

A més a més, cal tenir en compte que els aliments es poden considerar afrodisíacs per la seva composició, no pels mites que els envolten.Per tant, cada cop més experts desmenteixen que les ostres ho siguin. El que sí que reconeixen és que les ostres poden tenir un cert efecte placebo, és a dir, que els seus efectes serien més aviat fruit de la imaginació.

El vertader benefici de les ostres, segons els científics

L'efecte placebo és més determinat per la suggestió que per l'efecte real en si. És a dir, si una persona realment creu en el poder d'aquests aliments com a afrodisíacs, és probable que la seva vida sexual millori perquè s'autoconvenç de la seva efectivitat positiva.

Això no obsta perquè les ostres comptin amb grans beneficis nutricionals. De fet, precisament agafant-se a aquests mateixos, alguns especialistes defensen que les ostres sí que són un aliment afrodisíac. Aparentment, la seva categorització com a afrodisíac es basa en els seus alts components a zinc. I si hi ha un compost que sobra a les ostres, és precisament aquest. Es tracta de l'aliment amb més zinc que hi ha (874 mg de zinc per cada 100 grams).

El zinc és molt important per a la fertilitat i el funcionament correcte de l'aparell reproductor dels homes. Alguns estudis afirmen que el seu consum podria ser beneficiós per a la producció d'esperma (augmentaria considerablement) i la consegüent qualitat. És a dir, consumir ostres no només millora la vida íntima, sinó també la fertilització humana.

Ara bé, malgrat que el zinc sí que té efectes reals sobre el nostre organisme, aquests no són immediats. És a dir, per moltes ostres que es consumeixin, els seus efectes no apareixen al moment, i possiblement et passaries la nit esperant el desig.

El zinc, molt important en la reproducció humana

Un altre gran benefici del zinc és que pot augmentar els nivells de testosterona, una hormona que contribueix a la producció dʻesperma i l'atracció cap a altres persones.

A més, gràcies a la seva aportació en omega-3, àcids grassos amb efecte sobre els nostres vasos sanguinis, podria facilitar i beneficiar l'erecció masculina. Encara més, l'omega-3 també té efectes demostrats per millorar l'humor.

Seguint en aquesta línia, la majoria de mariscos similars a les ostres, com ara les cloïsses, musclos i vieires, també aporten un efecte similar sobre el nostre cos. Si t'interessa consumir altres aliments d'aquest tipus, també pots optar per maduixes, xocolata, tòfones, canyella o síndria.

Muntatge d'uns musclos cuinats i un tick verd amunt a la dreta
En general, el marisc sol contenir molt de zinc. | Artpacker, Darren Baker

Algunes receptes delicioses amb ostres

Sigui real o no el seu efecte afrodisíac, una cosa és certa: el sabor de les ostres és deliciós. Per això, et proposem una sèrie de receptes que compten amb les ostres com a aliment indispensable:

  • Ostres a la brasa
  • Còctel d'ostres
  • Ostres al xacolí
  • Raviolis d'ostres
  • Sopa de cigrons amb ostres
  • Bunyols d'ostres

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!