Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Establiment de Mercadona per fora i setrillera amb olives

Fixa't bé si vas a Mercadona: l'oli d'oliva que ja ha pujat gairebé 10 €

Consulta el preu de cada garrafa si no vols pagar de més al teu rebut de la compra

Poder consumir oli d'oliva ha esdevingut un repte per a molts de nosaltres. El seu preu està pujant constantment i s'ha disparat fins a xifres que fa un temps eren difícils de veure.

L'augment de preu s'ha tornat una de les preocupacions més grans dels consumidors d'Espanya. El preu mitjà del litre d'oli d'oliva verge extra «ha passat de 6,91 € al començament de gener a 10,34 € al començament de setembre», denuncia FACUA-Consumidors en Acció.

FACUA-Consumidors en Acció ha dut a terme un estudi comparant l'evolució, durant el 2023, del preu de l'oli d'oliva i verge extra de sis grans cadenes: Mercadona, Hipercor, DIA, Eroski, Alcampo i Carrefour. Durant la seva anàlisi, aquesta organització ha comparat el cost de 68 olis diferents de 18 marques, també diferents. Parant atenció, segons FACUA, l'oli d'oliva verge extra ha pujat 2,57 € aquest any. Tingues present que aquesta xifra és el preu mitjà de tots els supermercats analitzats.

L'oli de Mercadona que ha augmentat gairebé 10 €

Tenint això en compte, on sols fer la compra del mes? Si és a Mercadona, lamento dir-te que tenim males notícies. Sabem que l'oli d'oliva és un dels ingredients essencials a la teva dieta, però per això volem comentar-te la pujada disparada del preu d'un tipus concret.

Es tracta de la garrafa de 3 litres de l'oli d'oliva verge extra Hacendado. El 3 de gener d'aquest any, el preu es fixava en 16,75 €. Però, espera, perquè ara costa 25 €. Una barbaritat, ho sabem…

Garrafa de 3 litres d'oli d'oliva verge extra Hacendado
El preu ha augmentat un 49,25 % en 8 mesos. | Mercadona

En 8 mesos, segons FACUA, el cost d'aquesta garrafa ha augmentat un 49,25 %. És per això que volíem comentar-t'ho, ja que així sabràs quin oli sí i quin no. Compte, perquè segons comenta FACUA, «Mercadona és on s'ha encarit més l'oli d'oliva des de principis d'agost (un 20,8 %)». Així mateix, la garrafa anterior no és l'única a què la cadena ha augmentat el preu.

Altres garrafes d'oli amb què hauràs de parar atenció

Això no és tot. L'ampolla d'1 litre d'oli verge extra d'Hacendado també n'ha pujat una barbaritat el cost; de fet, més de la meitat. El 3 de gener valia 5,63 € i, ara, 8,50 €. Això significa un augment del 50,98 %.

Entenem que no vulguis deixar de comprar oli d'oliva, i encara menys si ets consumidor habitual de Mercadona. Però ja ho veus, el preu continua i continua augmentant.

Garrafa d'1 litre d'oli d'oliva verge extra d'Hacendado
Aquesta ampolla també ha encarit el seu preu. | Mercadona

Com ja t'hem comentat, aquestes garrafes no són les úniques que han augmentat el cost durant aquests darrers mesos. La que et revelarem ara no és de la marca Hacendado, però ha tingut un increment del 34,62%.

Sabem que no és agradable que el teu supermercat favorit apugi tant els preus de productes que realment necessites. Ara bé, para atenció, perquè si no vols pagar de més en el teu rebut de la compra, no compris aquesta de 500 ml.

Ampolla de 500 ml d'oli Casa Juncal de Mercadona
Consulta els preus de cada garrafa per aconseguir la menys cara. | Mercadona

L'anàlisi de FACUA-Consumidors en Acció ha arribat a la conclusió que la pujada mitjana del preu de l'oli a Mercadona ha estat de 38,63 %. Si realment vols estalviar i que la teva butxaca no noti la compra d'una garrafa d'oli, busca el més barat a les prestatgeries de Mercadona. Això sí, tingues en compte totes les dades que t'hem facilitat.

«Del total de 68 preus analitzats, 66 han incrementat el seu preu des del gener al setembre de 2023», comenta FACUA. Aquests dos únics preus que no han apujat són dues ofertes temporals d'Eroski i Carrefour.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!