Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Noia sorpresa amb fruites i verdures als costats

El superaliment exòtic que redueix el cansament i manté el ventre pla

Gràcies a les seves propietats, compta amb altres nombrosos beneficis per a la teva salut

Quan parlem de salut, mantenir una alimentació equilibrada és una de les claus principals. Per dur a terme una bona dieta, sempre podem incloure alguns superaliments que destaquin pels seus múltiples beneficis.

Tot i que cada cop és més àmplia la varietat d'aquests, encara hi ha alguns exòtics que falten per descobrir. És el cas d'aquest producte que, un cop el coneguis, voldràs incloure'l a la teva rutina.

A més de les seves nombroses propietats, destaca pel seu sabor. Per això, fer-lo formar part de la teva alimentació serà senzill i molt recomanable.

Aquest és el superaliment exòtic que voldràs incloure a la teva dieta

Dins la cada vegada més àmplia varietat de superaliments, n'hi ha un que voldràs tastar. Es tracta del 'saramuyo', una fruita que té el seu origen a les regions tropicals i subtropicals de Llatinoamèrica.

De forma rodona, compta amb una mida que oscil·la entre els 6 i els 10 centímetres. A més, destaca pel seu color verd pàl·lid, que de vegades també pot ser blavós.

Dos saramuyos de fons i davant una noia fent gest de deliciós
Descobreix tots els beneficis d'aquest aliment exòtic | Getty Images, Pexels

Altres noms pels quals es coneix el saramuyo són l'anona o el ronyó, per la seva forma. Així mateix, tant per la textura com pel color, és un dels aliments amb més beneficis per a l'organisme.

Beneficis del 'saramuyo' per a l'organisme

El 'saramuyo' es considera un superaliment exòtic pel fet que compta amb una gran quantitat de beneficis. Al seu interior, destaca una polpa blanca, de sabor dolç i molt nutritiva que és, per descomptat, comestible.

Entre altres coses, és un aliment ric en vitamines, minerals i antioxidants. Tot seguit, t'expliquem totes les propietats que té per a l'organisme.

1. Pots frenar l'envelliment de la pell

El 'saramuyo' és una fruita rica en una gran varietat de vitamines, com l'A i la C. Gràcies a aquestes, actua contra l'envelliment precoç de la pell. A més, la vitamina C actua com un potent antioxidant i contribueix a la formació de col·lagen, aportant elasticitat i fermesa a la pell.

2. Lluita contra el cansament

A més de vitamina C, el saramuyo també és ric en vitamina B9 o àcid fòlic . Aquesta contribueix a la reducció de la fatiga i el cansament, cosa que aconsegueix estimulant la producció de les cèl·lules i la sang que transporten l'oxigen. Ideal per a aquelles persones que pateixen anèmia.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

3. Adeu al restrenyiment

Igual que passa amb moltes altres, aquesta fruita és, alhora, una gran font de fibra. Això fa que reguli el trànsit intestinal, combatent el restrenyiment. D'altra banda, també és capaç d'alleujar la sensació de pesadesa a l'estómac.

4. Control de la pressió arterial

Gràcies als seus extractes de llavors, pots relaxar els vasos sanguinis. Això fa que augmenti la circulació, controlant la pressió arterial. D'altra banda, també hi aporta potassi. Aquest mineral fa que s'incrementi l'excreció de sodi a través de l'orina, cosa que en disminueix la tensió.

Persona de fons amb mal de panxa i tres saramuyos
Consumir 'saramuyo' pot regular les nostres funcions gastrointestinals | Getty Images, Kanchanachitkhamma

5. Ajuda a aprimar-se

En ser baix en calories, el 'saramuyo' contribueix a la pèrdua de pes. A més, ajuda a aprimar-se gràcies a la seva aportació de fibra, ja que contribueix a augmentar la sensació de sacietat, disminuint la gana.

6. Protecció del sistema immunitari

Pel seu contingut en vitamines A, C, així com d'altres antioxidants, aquesta fruita fa que s'incrementin les defenses de l'organisme, cosa que millora el sistema immunitari. Pot protegir el cos de certes afeccions, com el refredat.

Per tots aquests beneficis, el 'saramuyo' és un d'aquells superaliments exòtics que has d'incloure a la teva dieta si vols aconseguir un organisme fort i protegit.