Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´un bany amb diversos productes de neteja en una cistella

L'ingredient casolà per deixar el teu bany lluent si no t'agraden els químics

Aquest producte que potser ja tens a casa et solucionarà el dia de neteja

Netejar la casa en general és una d'aquelles tasques que a ningú li agrada fer. Si parlem del bany en particular, les possibilitats que sigui una de les tasques més odiades es multipliquen.

No obstant això, encara que no sigui gaire popular, netejar la llar és imprescindible. El bany, de fet, és un lloc on la humitat i la brutícia es poden acumular amb més freqüència, cosa que fa que calgui estar-ne més pendent.

Aquests factors poden fer que apareguin taques i altres problemes relacionats amb la higiene. Per sort, hi ha un ingredient, que segur que ja tens a casa, que et pot ajudar a netejar-lo i desinfectar-lo gairebé sense esforç i sense trigar gaire.

Aquest és l'ingredient casolà per deixar el bany impol·lut

De forma general, els productes químics que es poden trobar a la secció de neteja del supermercat funcionen molt bé per eliminar la brutícia del bany. Tot i això, també tenen els seus desavantatges.

Muntatge amb diversos productes de neteja i un cercle amb una mampara de dutxa bruta
Si no vols fer servir productes químics per netejar el teu bany, pren nota d'aquesta alternativa | Getty Images Signature

Per exemple, poden suposar un perill per a la pell i per al medi ambient. Per aquest motiu, cada cop guanyen més popularitat els ingredients naturals i de caràcter ecològic.

Dins de tots ells, un dels que més criden l'atenció és el vinagre blanc. És un element natural amb diverses propietats de neteja. És un àcid suau capaç de desfer la brutícia i les taques sense causar danys; a més, és un potent desinfectant.

Avantatges de fer servir aquest producte natural

Com veus, el vinagre blanc es pot convertir en el millor producte que pots utilitzar per netejar el bany. De fet, compta amb una gran quantitat d'avantatges que has de conèixer:

  • És un mètode ecològic i natural que no té productes químics agressius.
  • És molt eficaç a l'hora de treure brutícia, taques i tosca sense por que les superfícies es puguin danyar.
  • El vinagre blanc és un producte econòmic i fàcil de trobar a qualsevol supermercat. De fet, potser ja en tens a casa.

Ampolla de vinagre blanc amb fons d'una nevera oberta
El vinagre blanc deixarà el teu bany en perfecte estat de forma ràpida i senzilla | Getty Images, Pixelshot

El pas a pas per netejar el teu bany amb vinagre blanc

Ara que ja coneixes el gran truc dels addictes a la neteja, també cal conèixer quins passos has de seguir per netejar el teu bany usant tan sols vinagre blanc com a ingredient principal.

El primer que cal fer és preparar una barreja de vinagre blanc amb aigua a parts iguals dins d'un recipient. Després, aplica la solució sobre les superfícies que necessitis netejar amb un drap, esponja o raspall. Això facilitarà l'aplicació i augmentarà l'eficàcia.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Després de l'aplicació, deixa que la barreja actuï uns minuts, ja que el vinagre blanc trigarà temps a eliminar la brutícia. Com més temps ho deixis, millor serà el resultat. Per acabar, esbandeix amb aigua neta la superfície, així eliminaràs qualsevol resta.

Els millors trucs per deixar el teu bany perfecte

D'altra banda, també són diversos els trucs que pots posar en pràctica amb l'objectiu de netejar el bany amb vinagre blanc i deixar-lo impol·lut. Segueix aquests consells i presumeix d'una estada neta i desinfectada:

  • Per netejar la banyera: aplica una solució de vinagre blanc i aigua amb un raspall. Deixa que actuï 30 minuts i esbandeix-la amb aigua calenta.
  • Per netejar el vàter: afegeix una tassa de vinagre blanc a l'interior i deixa que actuï tota la nit. L'endemà al matí, esbandeix-lo amb aigua calenta.
  • Per netejar el mirall: aplica la barreja usant un drap humit i deixa actuar 5 minuts. Esbandeix-lo després amb aigua neta.
  • Per netejar el lavabo: aplica la barreja amb una esponja. Deixa que actuï 15 minuts i esbandida amb aigua calenta.