Diverses carxofes sobre una taula

Els 7 beneficis desconeguts de la carxofa que t'ajudaran en el teu dia a dia

Aquesta la verdura és la que té més beneficis i nutrients i t'encantarà

La carxofa és una de les verdures que més es consumeix al nostre país. I és que a més del seu increïble sabor, les seves propietats i beneficis la converteixen en un aliment natural molt beneficiós per al nostre organisme.

Encara que de vegades pelar-les i netejar-les pot ser pesat, val la pena i el teu cos t'ho agrairà a llarg termini. Per això, avui t'expliquem els 7 beneficis desconeguts de la carxofa que t'acabaran de convèncer per menjar-la cada dia.

Els 7 beneficis desconeguts de la carxofa que et convenceran de menjar-la cada dia

A continuació us explicarem els 7 beneficis més coneguts de la carxofa que us sorprendran:

 

1. Ideal contra el colesterol

Persona cuinant carxofa
Afegir la carxofa a la teva dieta t'ajudarà a reduir el colesterol | Getty Images

La carxofa és un aliment vegetal que conté flavonoides, un compost que protegeix les artèries del nostre cos. Aquest compost controla els nivells de colesterol i ajuden a reduir el risc de formació de coàguls.

Així doncs, si ets una persona amb tendència a tenir el colesterol alt, no dubtis a incloure la carxofa a la teva dieta! Malgrat que has d'anar amb compte amb els gasos que provoca.

2. Combat la retenció de líquids

Primer pla de carxofes
Redueix la inflamació abdominal amb les carxofes | Getty Images

Si un benefici destaca de la carxofa és que és la millor aliada per a la retenció de líquids i per eliminar toxines del nostre organisme, ja que conté propietats diürètiques. És la verdura perfecta per fer desaparèixer aquesta sensació d'inflamació abdominal que molesta tant.

3. Alt contingut en fibra

Plat de carxofes cuinades
Les carxofes destaquen pel seu alt contingut en fibra | Getty Images

Si hi ha un altre benefici que hem de ressaltar de la carxofa és un alt contingut en fibra. Aquesta substància ajuda a millorar el procés de la digestió, cuida el sistema intestinal i prevé i alleuja el restrenyiment.

4. Preveu les malalties del cor

Persona escollint carxofes
La carxofa ajuda al correcte funcionament del nostre cor | Getty Images

La carxofa prevé i protegeix les persones contra les malalties del cor gràcies a la gran quantitat d'antioxidants que la formen. A més, d'aquest benefici també conté potassi, un mineral ideal per al funcionament del nostre cor.

5. Ajuda a cremar greix i perdre pes

Si el que busques és perdre pes, a més de fer exercici físic, la carxofa és la verdura ideal per incloure a la teva dieta. Es tracta d'un aliment amb un alt contingut en aigua i una baixa aportació calòrica, amb la qual cosa aconsegueix proporcionar una sensació de sacietat que ajuda a controlar el pes.

Dona fent esport a un bosc
La carxofa t'ajudarà a aprimar-te | Getty Images

L'ideal en aquests casos seria preparar-les al vapor, bullides o a la planxa, però si ho prefereixes també et pots fer una tassa de te. És igual la manera com prefereixes consumir aquesta verdura, podràs beneficiar-te de les seves grans propietats.

6. Millora el funcionament del teu fetge

Entre els compostos de la carxofa en trobem dos de molt beneficiosos per al correcte funcionament del nostre fetge: la cinària i la cinaropicrina. Aquests ajuden que la bilis sigui fluida i ràpida i que la digestió dels greixos sigui adequada.

Plantació de carxofes
Millora el teu fetge amb les carxofes | Getty Images

7. Preveu la diabetis

Finalment la carxofa també conté inulina, un compost de sucre i fructosa que ajuda a millorar el sistema circulatori. Es tracta d'una verdura que regula els nivells de sucre en sang i prevé la diabetis.

Persona fent-se una prova de glucosa
La carxofa regula els nivells de glucosa a la sang | Getty Images

Com has pogut veure en aquests set beneficis, incloure la carxofa a la teva dieta pot ser fonamental per portar una vida sana i prevenir malalties. No t'ho pensis més i inclou aquesta verdura a les teves receptes, ja veuràs com t'encantarà i no te'n penediràs!