Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb llaunes de conserva i metge fent ok amb la mà

Bo per al cor: els 6 tipus de conserves que no sabies que milloren la salut

Segons Harvard, aquests aliments en conserva millorarien la salut cardiovascular. Pren nota per beneficiar-te'n!

Qui no ha recorregut mai a les típiques llaunes de conserva? Encara que aquestes solen gaudir de pitjor fama que els aliments frescos, la ciència els dona una oportunitat. Pel que sembla, hi ha determinats productes que podrien ser fins i tot beneficiosos per a la nostra salut.

Per aquesta raó, i amb l'objectiu d'oferir informació sobre hàbits alimentaris, a continuació et mostrarem les sis conserves més populars i saludables que hi ha al nostre territori. De fet, la mateixa Universitat de Harvard així ho corrobora.

Les 6 llaunes de conserva que hauries d'incloure a la teva dieta tant sí com no

Quan parlem de dur a terme una alimentació saludable, variada i equilibrada, estem fent referència a aquella en què s'inclouen aliments d'origen natural, entre ells el peix. Mentre que alguns es consideren fanàtics d'aquest aliment, a uns altres els costa una mica més de consumir-ne.

Però independentment de tots dos casos, el que és clar és que és important conèixer els seus beneficis i saber seleccionar els més adequats. Perquè sí, encara que molts no ho saben, no tots els peixos són igual de saludables.

Això no vol dir, però, que hàgim d'eliminar el peix de la nostra dieta. En aquesta ocasió, el millor és optar per un altre tipus de peix més petit o amb més valor nutricional, com els que et mostrarem a continuació.

1. Sardines

No hi ha cap aliment més conegut i característic que les sardines. Les podem trobar i consumir a gairebé qualsevol part del país, i el millor de tot és que estan plenes de beneficis. Com qualsevol peix blau, les sardines són molt beneficioses per al cor, ja que contenen efectes anticoagulants.

2. Anxoves

Les anxoves són un d'aquells aliments que en podem gaudir anem on anem. Les podem trobar com a aperitiu o com a complement a qualsevol plat. Pel que fa al seu consum, aquestes compten amb proteïnes, vitamines i minerals molt beneficiosos per al cor i el cervell.

3. Verat

El verat en llauna posseeix un alt contingut de potassi, una cosa vertaderament positiva per al nostre organisme. A més, com qualsevol peix blau, conté propietats que ajuden a reduir els nivells de colesterol i triglicèrids a la sang, indispensable per a una bona salut cardiovascular.

4. Musclos

Els musclos estan catalogats com un dels millors aliments que existeixen. La raó d'això la trobem precisament en el seu alt valor nutricional. Una llauna de musclos ens aporta un alt grau de vitamina A, B, C, D, E i K. A més, compta amb un gran contingut d'Omega 3, així com propietats antiinflamatòries.

5. Areng

Tot i que és un peix blau menys conegut, l'areng és un dels peixos que hauríem de consumir tant sí com no. El seu alt contingut en proteïnes, iode, potassi, seleni, fòsfor i vitamines el converteixen en una opció increïble per a la nostra salut cardiovascular.

6. Cloïsses

I per últim, però no menys important, no volem passar per alt les famoses i tradicionals cloïsses. Són riques en minerals, destacant el potassi, coure, magnesi, iode i calci.

Tots ells, per tant, afavoreixen el desenvolupament dels ossos i de la massa muscular. Ara que ja coneixes tots els beneficis d'aquestes llaunes, t'animem a consumir-ne.