Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
bol amb brou i dona tocant-se arrugues del front

El brou amb col·lagen 100% natural que treu les arrugues i rejoveneix molt la cara

El coach Ramón Zelada explica al seu bloc quins ossos escollir per integrar el col·lagen a través d'un deliciós brou

A mesura que envellim, la producció natural de col·lagen disminueix. És una proteïna crucial per a l'elasticitat de la pell i la prevenció d'arrugues. Ramon Zelada, assessor de salut integral, suggereix incorporar carns magres, peixos, ous, lactis, maduixes, pebrots i espinacs a la dieta.

Tot i això, en els dies freds d'hivern, no hi ha res més reconfortant que un menjar calent. I una opció fàcil i saludable és integrar el col·lagen a través d'un brou d'ossos deliciós, on els beneficis es multipliquen!

Quins ossos necessites?

Més enllà de reduir les arrugues i millorar l'elasticitat de la pell, aquest brou contribueix al procés digestiu i enforteix el sistema immunitari i aporta una gamma de nutrients essencials.

Segons les recomanacions de Ramón Zelada, la recepta del brou d'ossos inclou mig quilo d'ossos de canya i una carcassa de pollastre amb restes de carn. Per als més atrevits, es pot incorporar 300-400 grams de cua de porc o vedella.

Què necessites per a la preparació del brou?

Ingredient

Quantitat

Ossos de canya

Mig quilo

Carcassa de pollastre amb restes de carn

Una unitat

Cua de porc o vedella

300/400 grams

Aquests ingredients, amb el seu contingut natural de col·lagen, són fonamentals per a una pell radiant i un cos saludable. Tot i que la preparació del brou d'ossos és un procés que demana temps, l'assessor assegura que val la pena.

Passos per seguir

  1. Bulliu els ossos entre 14 i 24 hores per assegurar l'extracció completa de nutrients.
  2. Afegir una cullerada de suc de llimona o vinagre de sidra de poma abans de la cocció per ajudar a absorbir els minerals.
  3. Un cop llest, es cola i es descarten els ossos, podent afegir verdures i espècies per donar-li sabor. Aquest deliciós brou, ric en col·lagen, es pot consumir directament o transformar-se en una crema.

En refrigerar-lo, es conserva bé durant cinc dies. Si optes per congelar-lo, tindràs una font de col·lagen durant tres mesos.