Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gonzalo Bernardos intervenint a La Sexta Noche, mirant a càmera i movent la mà

Gonzalo Bernardos explica què cal dir al banc si no pots pagar la hipoteca

L'economista ha donat a laSexta Xplica un consell que no ha deixat indiferent ningú i que ha despertat polèmica

El programa de televisió La Sexta Xplica és un dels més mediàtics a causa dels consells que es donen. I és que sempre va bé aprendre de la mà dels experts que participen en el debat.

En un episodi recent del programa, vam poder conèixer la història de José Luis, un dels afectats pel fort augment de les hipoteques. L'home va voler explicar la mala experiència financera amb el préstec.

Fa més d'un any pagava 600 euros al mes per hipoteca; una xifra alta, però que podia assumir. Tot i això, ara aquesta xifra ha pujat fins a prop de 1.600 euros mensuals, un increment que li causa moltíssima preocupació.

El gran problema d'un hipotecat amb la quota mensual

Al programa de La Sexta, l'afectat ha assegurat que té una hipoteca creixent. És a dir, un tipus de préstec la característica principal del qual és que la quota s'incrementa de forma exponencial.

Això passa, sobretot, en arribar a la meitat del termini del préstec hipotecari. És en aquest moment quan molts afectats, com José Luis, s'adonen del que això suposa per a la seva economia.

Ja ha provat diverses estratègies

D'altra banda, José Luis també va voler compartir amb l'audiència, així com amb els experts, totes les estratègies que ha intentat dur a terme amb l'objectiu de gestionar aquesta situació complicada.

Així, ha afirmat que no deixa d'intentar negociar amb el banc, que ha enviat cartes al servei de Consum i fins i tot ha arribat a contactar amb el Defensor del Poble. A més a més, res d'això li ha proporcionat la solució que buscava.

Aquest va ser el consell de Gonzalo Bernardos: "Amenaça al banc"

Gonzalo Bernardos, economista expert i que sol participar al programa, intentava donar-li un consell a José Luis després d'escoltar la seva desesperada situació. Així, l'expert li va indicar: “Vols un consell? Amenaça el banc amb què deixaràs de pagar”.

Després d'escoltar aquest consell, Verónica Sanz, presentadora del programa, ho va descriure com a un “suggeriment enverinat”. Per part seva, l'expert explicava que el seu consell no era que deixés de pagar, sinó que utilitzés l'amenaça com una altra eina de negociació. Com a argument, va indicar que això transformaria el problema del client en un del banc.