Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una família d'esquena contemplant el capvespre i una mà amb diversos bitllets d'euro

Milers de famílies amb fills menors poden demanar un ajut de fins a 1.400 €

Aquest ajut s'engloba dins de l'Ingrés Mínim Vital, la quantia del qual s'incrementarà un 6,9% aquest 2024

L'Ingrés Mínim Vital ha estat una de les mesures estrella en els darrers anys. El seu objectiu, lluitar contra la pobresa i l'exclusió social, és l'ha posicionat com un dels temes més comentats des que entrés en vigor el desembre del 2021.

Ara, a partir del 2024, aquesta mesura patirà canvis. En concret, s'incrementarà un 6,9% per a alegria dels seus beneficiaris. A més, dins d'aquesta ajuda, n'hi ha una de menys coneguda i orientada a les famílies: l'ajuda de 1.400 euros per fill menor.

Així és l'ajuda de 1.400 euros per cada fill menor

Aquest ajut de 1.400 euros és una prestació orientada a aquelles famílies amb fills menors d'edat. S'engloba dins de l'IMV, una mesura dissenyada per ajudar els qui es troben en situació de vulnerabilitat en matèria econòmica.

En aquest sentit, la prestació està dissenyada per als menors i té com a objectiu assegurar que es desenvolupin en un entorn segur i estable. Gràcies a això, suposa un gran suport per a milers de famílies.

Com quedarà la quantia amb la pujada del 2024

Amb això, a partir del 2024, l'Ingrés Mínim Vital pujarà un 6,9%, igual que succeirà amb un altre tipus de prestacions, com les pensions, tot just començar l'any. Les noves quanties quedaran de la manera següent:

Infants de menys de 3 anys1.475,22 euros per any
Nens entre 3 i 6 anys1.032,65 euros cada any
Nens entre 6 i 18 anys737,61 euros a l'any

Requisits per accedir a aquest ajut

Per poder accedir a aquest ajut, les famílies han de complir els requisits que estableix el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Entre ells destaquen els següents:

- Tenir residència legal a Espanya.

- Tenir ingressos i patrimoni per sota dels llindars establerts.

- Mantenir-se al dia en les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

- Proporcionar la documentació necessària per demostrar que es compleixen els requisits.

Com sol·licitar l'ajut de 1.400 euros

En cas que puguis ser un dels beneficiaris, has de saber que sol·licitar aquest ajut de 1.400 euros és molt senzill. De fet, s'ha simplificat per tal que siguin més les famílies que puguin optar a la prestació.

Per ser elegit, pots presentar la teva sol·licitud a la web del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Hi ha un formulari en línia que fa el procés molt simple i que permet que es pugui emplenar la sol·licitud des de casa de forma còmoda.