Foto d'una caixera de supermercat cobrant als clients.

La cadena de supermercats que anuncia que apujarà els sous dels treballadors

Els treballadors començaran a notar l'augment de sou a partir del mes que ve

L'any comença bé per als treballadors d'una coneguda cadena de supermercats. S'espera que, a partir del febrer, rebin un augment important de sou. Tenint en compte el cost de vida actual, la decisió ha estat rebuda molt positivament.

Fa pocs dies, era Mercadona l'encarregada d'anunciar la mateixa notícia, però ara una altra companyia s'hi ha sumat. Ha estat Consum, la cooperativa d'origen valencià, la cadena que ha decidit donar una empenta extra a les nòmines dels seus treballadors.

Consum apujarà el sou a tota la plantilla: 19.900 persones

La cooperativa Consum ja ha pres una decisió. A les nòmines del mes que ve, tots els treballadors podran gaudir d'una pujada del 9% del seu salari. La decisió, que afecta el 100% de la cadena, té un objectiu clar: millorar el poder adquisitiu dels seus treballadors.

La mesura suposarà una gran inversió per part de la companyia. Es calcula que es tractaria d'una suma total de 32,9 milions d'euros, una cosa que suposaria un augment mínim per treballador de més de 1.430 euros bruts cada any.

Foto de l'exterior d'un establiment de Consum.
L'increment del sou serà d'un 9%. | Consum
 

Així mateix, aquesta mesura també afectarà altres conceptes complementaris al sou base, com ara les hores extraordinàries, la nocturnitat o els festius treballats (retribuïts pel doble del seu valor). Per això, molt aviat, els treballadors podrien començar a notar els seus efectes positius.

També cal tenir en compte el retorn cooperatiu dels socis treballadors. En aquest cas, cadascun rep una quantitat que respon davant dels seus resultats i als interessos per les seves aportacions al capital social, que són obligatòries.

Havent tancat l'exercici corresponent al 2022, la suma d'aquestes quantitats va arribar fins als 38,3 milions d'euros. Una xifra equivalent al pagament d'una o dues pagues addicionals, una quantitat que sempre dependrà dels anys d'antiguitat del soci treballador.

Les altres mesures laborals que Consum ha posat en marxa

Per si no n'hi hagués prou, la cooperativa valenciana també compta amb altres avantatges laborals per als treballadors. La primera és la implantació d'una setmana laboral de 5 dies. D'aquesta manera, aposten perquè els empleats puguin gaudir d'un descans de dos dies a la setmana.

Foto d'un treballador d'un supermercat cobrant als clients.
Des de Consum també volen implementar una jornada laboral de només 5 dies. | Getty Images
 

Tot i que la mesura ja funcionava entre els treballadors de les centrals logístiques, estan treballant conjuntament perquè els altres puguin beneficiar-se d'aquesta jornada laboral, que s'establiria a 37,5 hores setmanals. De moment, més de 3.000 treballadors tenen aquest horari. I per al 2024, des de Consum volen que tota la seva plantilla se'n pugui beneficiar.

La decisió d'aquesta jornada respon a un dels principals propòsits de la cooperativa: un equilibri entre l'àmbit laboral i el familiar. Segons les seves declaracions, una relació positiva entre les dues parts permet que els treballadors puguin millorar la seva productivitat i se sentin més satisfets amb la seva feina.

Cada cop ofereixen més llocs de treball

Les dades aportades per Consum confirmen que, any rere any, creixen les oportunitats laborals per als que vulguin formar part de la cadena. Des del 2015, han creat uns 7.800 llocs de treball estables a totes les comunitats on es troben els seus establiments.

Uns comerços que, a més, compten amb el segell Top Employers. Consum fa 9 anys que obté aquesta certificació, que indica l'excel·lència pel que fa a les condicions laborals. Perquè sigui atorgat, es tenen en compte elements com ara els valors corporatius o l'ambient laboral.

Durant aquest any, només 108 empreses de l'Estat han aconseguit aquest programa de certificació. Entre elles, hi trobem empreses com Amazon, CaixaBank o Lidl.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp