Dia

Els clients aplaudeixen la decisió que acaba de prendre Dia als seus supermercats

Compres a la cadena de supermercats Dia? Aleshores has de seguir llegint

Tot i que és cert que la cadena de supermercats Dia ha desaparegut en algunes comunitats autònomes, com ara podria ser el cas de les Canàries, on han tancat algunes botigues, fa poc han pres una decisió que ha agradat a molts clients.

Potser encara no ho saps, però Dia són les sigles de Distribuidora Internacional de Alimentación. Es tracta d'una companyia d'origen espanyol que opera de manera internacional al sector de la distribució de l'alimentació, a més de productes de la llar, bellesa i salut. 

Creada el 1979, aquest va ser l'any que va obrir la seva primera botiga a Madrid, ubicada al carrer Valderrodrigo 10, a la urbanització de Saconia.

A finals de 2021, la cadena de supermercats comptava amb un total de 5.937 botigues, de les quals 3.227 eren pròpies, i 2.710 més, franquícies. A més, estan repartides per tot l'Estat, i també a Portugal, Argentina i Brasil.

I no només això. També cotitza a la Borsa de Madrid, com passa, de fet, amb altres supermercats com El Corte InglésCarrefour, i ho fa amb el nom de DIA.

Després de tants anys, hem de saber que, actualment, Dia es troba en ple procés de transformació. I ha anunciat fa molt poc un acord sense precedents.

Foto d'una persona amb un carro de la compra.
Els treballadors de Dia gaudiran d'un augment de sou. | Getty Images

Què ha decidit la cadena de supermercats Dia?

Tot i que és cert que ens trobem en un moment de crisi econòmica, on la inflació ha fet augmentar notablement els preus de molts aliments (i de la benzina), hi ha empreses que han pres la decisió de cuidar els seus treballadors. És el cas de la cadena de supermercats Dia, que han anunciat una decisió sense precedents en la seva història.

I és que han pactat, i citem textualment, una «pujada salarial històrica» per als seus treballadors en botigues i magatzems ubicats a tot l'Estat fins a l'any 2024, d'entre el 8 i el 12 per cent.

D'acord amb el conseller delegat de Dia a Espanya, Ricardo Álvarez, «aquest és un gran moment en el nostre procés de transformació. Hem hagut de prendre moltes decisions difícils, treballar de valent i creure sempre en la recuperació de l'empresa a través de la humilitat i la feina ben feta».

I va afegir també el següent: «Gràcies a aquesta feina conjunta hem aconseguit arribar al dia d'avui, on podem fer aquesta pujada salarial històrica per a Dia de manera responsable i sostenible».

Foto d'una persona amb una bossa amb menjar en un supermercat.
La cadena de supermercats Dia ha premiat els seus treballadors. | GETTY IMAGES
 

La decisió és ferma

De fet, fa uns dies vam saber que tant la cadena de supermercats com els sindicats Fetico, CCOO i UGT FeSMC van pactar un preacord del nou conveni col·lectiu, que arribarà fins al 31 de desembre del 2024. D'acord amb l'empresa, es tractaria «d'un gran pas per a l'estabilitat a llarg termini del projecte de transformació de l'empresa a Espanya», tant per aquest 2023 com pel 2024.

I no només això, sinó que també s'aplicaran dues gratificacions extraordinàries addicionals especials. La primera afectaria aquells treballadors amb un salari anual fix igual o inferior als 23.847 euros, que rebran una gratificació de 350 euros. Mentre que la segona es trobarà realment lligada a un determinat nivell de resultats l'any 2024.

Finalment, Álvarez ha indicat que volia «agrair a tots i a cadascun dels membres dels nostres equips de botigues, magatzems, oficines i les seves respectives representacions sindicals el seu sacrifici, compromís, feina dura i paciència durant aquests últims tres anys tan difícils per a l'empresa».

Per tant, si t'agrada comprar a la cadena de supermercats Dia, ara ho faràs sabent l'augment de sou de què gaudiran els seus treballadors en un futur no gaire llunyà.

 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp