Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La cadena de supermercats DIA, salvada de la fallida a l'últim moment

La Distribuïdora Internacional d’Alimentació ha arribat a un acord amb el Banc Santander per evitar el concurs de creditors

Els supermercats DIA han evitat el concurs de creditors gràcies a un acord amb Banc Santander | CatalunyaDiari.ca

 

Bones notícies pels Supermercats DIA. La presidenta del Banc Santander, Ana Botín, ha confirmat que ha aconseguit un acord amb el president de LetterOne, l’inversor rus Mijhail Fridman, que permet evitar el concurs de creditors de la distribuïdora d’alimentació.

DIA i Banc Santander arriben a un acord

«Finalment el president de LetterOne s'ha compromès a treballar per a eliminar la discriminació entre bonistes i bancs de DIA, fet que creiem és un tractament just. Santander, de manera responsable, ha decidit donar suport a DIA i els seus empleats», ha assegurat la presidenta del Banc Santander a través del seu compte personal de Twitter.

Ana Botín, presidenta del Banc Santander, ha arribat a un acord amb Fridman. propietari del 70% de DIA | Economía Digital

 

Tant LetterOne, propietària de gairebé el 70% de DIA després de l'OPA, com l'entitat bancària es trobaven immerses en les negociacions per aconseguir un acord entre els disset bancs creditors de la companyia, que representen el 77,5% del finançament sindicat, amb l’objectiu de restaurar l'equilibri patrimonial i evitar així la fallida de la cadena de supermercats DIA. Tanmateix, Banc Santander hauria estat bloquejant el pacte entre l'accionista i la resta de creditors.

Ambdues dues parts han esperat fins a l’últim moment per intentar salvar la cadena de Supermercats DIA, concretament el termini finalitzava aquest dilluns 20 de maig, així com evitar que el consell d'administració de la distribuïdora d’alimentació sol·licités el preconcurs de creditors i, a més, s'aculli a l'article 5 bis de l'actual Llei Concursal amb l’objectiu d’aconseguir un acord de reestructuració del seu deute.

També et pot interessar...

  • La cadena de Supermercats DIA posa en venda 258 botigues
  • Les accions de DIA pugen un 57% gràcies a l'oferta d'un inversor rus